Monday, 30 September 2013

PHONEBLOCKS TELEFON MUDAH ALIH ALAF BARU?

Salam All,

i found this while browsing around...

Macam best pulak concept "phoneblocks".

I like the idea that we can actually customized our own phone depending on our own needs.

And, ade concept macam Apple Store tu so we can just simply buy or change or upgrading or even repair the said device without changing the whole new one, kan kan.

so,

Lets support this!!


alternatively jump to their Website. http://www.phonebloks.com/


Almaklumlah,  hp sekarang i just pakai 1/5 from actually the real functions that the gadjet can offer. 
hehehehe

Lagipun penatla nak kejar phone baru ni.. baru tukar hp early this year, hujung tahun dah rasa macam pakai hp zaman purba. erkkk.

Bye.

Friday, 27 September 2013

BERAKHIRNYA SEBUAH PERKAHWINAN - kisah benar.

Tengahari tadi ke KL Sentral..Bertemu rakan lama, bagaimanapun sangat dekat di sanubari.

 Pertemuan tidak ditangguhkan lagi selepas mendengar khabar dia kini sendiri membesarkan dua permata hati.. Berbalas WhatsApp lalu pertemuan diatur..kali terakhir ketemu lebih 7 tahun yang lepas, dihari perkahwinan ku. Dia datang bersama si kekasih hati, yang kemudiannya bertukar title menjadi suami.tidak lama selepas itu

.Lantas masing-masing sibuk dengan dunia baru, dia di Utara, aku di Kuala Lumpur,  membataskan perhubungan tapi sesekali khabar tetap dihantar.  FB menjadi penghubung tapi sekadar sapaan berbalas sapaan lalu berlalu begitu sahaja..

Masih teringat lagi ketika hari pertama dia jatuh cinta dengan si bekas suami, dalam kereta berdua ketika kami pulang dari kuliah dia bercerita dengan gembira, matanya bersinar, "Fiza, OMG, he is like my dream man, Finally.. ".

 Lalu, cinta tersulam diantara mereka.. semuanya berjalan lancar, bagai diatur, tamat pengajian, menempuh alam pekerjaan lalu ikatan diteruskan dengan perkahwinan. Dua hero dianugerahkan Allah untuk mereka ...Seakan tidak ada cacat-celanya lagi perjalanan kisah mereka. 

 Sayangnya kini, semua dah berakhir... Awal bulan ini, mereka memilih untuk mengemudi jalan sendiri.. Talak dilepaskan, maka berakhirlah sebuah kisah cinta...

Kasihan si anak-anak kecil yang tidak mengerti, apakan daya... si ibu tidak mampu lagi berendam air mata, melayan ego si suami, menutup aib diri nya di depan famili dan yang paling teruk menanggung ratusan ribu personal loan bekas suami... aduhaiiii.

Sedihnya hati.. di tengah kesibukan KL Sentral itu, kami duduk bersama.. bertukar cerita, tapi aku lebih banyak mendengar tanpa mahu mengadili. Kerana MLM, Forex,emas,  saham.. keinginan kaya dengan mudah maka si suami memujuk supaya si si isteri kebetulan pegawai kerajaan untuk berhutang.. lalu bermulalah episod duka, wang lebur begitu sahaja tanpa hasil.. kekangan keewangan, kekecewaan, kemarahan terpaksa pula ditanggung si isteri bertahun-tahun.. aduhai..

 Kami terus berbual, tersingkap rahsia, si suami solat entah kemana.. mungkin kerana itu, detik hati kecil ku.. dan dia sejujurnya mengiyakan itulah puncanya.. seakan tahu apa yang berlegar dalam fikiranku.

Solat...solat..solat..sayangnya kalau hidup tidak bersandarkan Allah. Hanya bergantung pada logik akal diri, nafsu dan kehendak duniawi. 

Hmmm.... Kini dia di Kuala Lumpur,  memohon pertukaran..ingin memulakan hidup baru. Moga dipermudahkan Ya Allah.

 Khabarnya kini si suami sudah berubah 360 usai perceraian. Tapi pintu hati si siisteri kini tertutup sudah..Katanya, tak mungkin terbuka lagi.. 

"Bagaimana hutang beratus ribu itu, Sara (bukan nama sebenar) nak tanggung sendiri?"
Tanpa ragu-ragu dia menjawab..
"Biarlah, biarlah lagi 20 tahun Sara bayar hutang itu, namun untuk kembali bersama dia Sara tak sanggup. Biarlah duit Sara habis, Sara yakin mungkin rezeki Sara di tempat lain. Sara percaya, didalam hatinya masih ada sedikit kebaikan, dan suatu hari nanti dia pasti bayar.. tapi sekiranya dia tak bayar, Sara dah cukup bersyukur, dia lepaskan Sara."

Dan, kami meneruskan bicara.. sesekali ketawa berderai..sesekali menahan sendu.. sesekali membuka cerita lama..
Seakan baru semalam, kami bersama-sama tertekan menyiapkan tugasan atau bersengkang mata mengulangkaji pelajaran untuk peperiksaan.. Tika itu, rasanya itulah cabaran hidup paling besar di dunia..

Aduhai.. hidup sebagai dewasa sangat mencabar... Ya.Allah permudahkanlha urusan kami. Dan berilah petunjuk dan hidayah Mu dalam setiap pekerjaan juga keputusan yang kami kerjakan..

Kami meninggalkan KL Sentral.. yang penuh dengan kesibukan, stiff and cold, dengan janji akan ketemu lagi di kelapangan nanti.
Insya-Allah.


another sad marriage story of my friend..yang juga telah berakhir dengan perceraian 2 bulan lalu..


ps- jom beli produk pilihan DR. Harlina..SSWKC.Harga ekstra Diskaun. Free Posting. Free Gifts pun ada.










Segmen 1st Mama

Salam


Korang sempat lagi nak join segmen mama Hot ni..
Sampai  30hb.
Rugi tak join ..

Kalau ade rezeki kita terpilih antara 15 random tu kan ,,mana lah tahu. hehehe 

Semoga "mama" terus maju jaya..  bersama dua permata hatinya

Good Luck to me too.. 






AURORA COLLA PLUS, SX, SLIM DAN DARA NEW PACKAGING AVAILABLE KINI..

JUALAN HUJUNG TAHUN ,,
COMBO SX + COLLA 
HANYA RM220  
(FREE GIFT SEPASANG FOOT DETOX PATCH) 
HUBUNGI SAYA DI 0196428422

Combo Aurora Colla + Sx


Ok.. baru sampai tadi. Just re-stock.
New packaging, New impoved Formula.. Bersama kita support produk Bumiputra.

Aurora Colla Plus - RM140 free posting
Aurora SX - RM 140 free posting
Aurora Slim - RM140 free Posting
Aurora Dara 1 dan 2 - RM160 free Posting
(Sabah Sarawak add RM10 untuk semua items)

pm me di fb/ sms. WhatsApp pun boleh di 0196428422

Untuk Aurora Colla dan SX new packaging - boleh COD area Setiawangsa.
Aurora Slim ade promo free Slim Pants - boleh COD area SEtiawangsa
Weekends boleh consider sekitar KL or tempat best2 so kami boleh jalan sekali macam KLCC ke, Midvalley ke..hehehe
Aurora Dara - via Posting only.

ps- lambakan testimoni dan produk info di FB saya. Jump there..

or

click link dibawah..

pm me di fb/ sms. WhatsApp pun boleh di 0196428422

PROMO 1WEEK - COLLA + SX RM260 ONLY

tq for all the support... Muchasss graciaasss 

Thursday, 26 September 2013

SEGMEN :: JOM FOLLOW by Kataubaid

Salam,


Dah nampak banner kat atas..! Wah ada hadiah misteri.. sape tanak hadiah kan.
Ada rezeki dapat.. Amin.

Jom bersegmen bersama...!! 
Info lanjut bersama.. Klik disini..!

Semoga kenalan bertambah..dan Selamat Maju jaya.

Wassalam.

ORANG PERTAMA MASUK SYURGA

Salam, 

Org pertama jejak kaki ke bulan ? Neil Armstrong
Orang pertama cipta telefon..? Alexander Graham Bell
Orang pertama cipta tablet touch screen ? Steve Jobs..

banyak lagi orang pertama yang kita tahu kan.... mari tambah koleksi orang pertama.. 

Lets share... 



30 ORANG YANG PERTAMA DALAM ISLAM 



1. Orang yang pertama menulis Bismillah : Nabi Sulaiman AS. 

2. Orang yang pertama minum air zamzam : Nabi Ismail AS.

3. Orang yang pertama berkhatan : Nabi Ibrahim AS.

4. Orang yang pertama diberikan pakaian pada hari qiamat : Nabi Ibrahim AS.

5. Orang yang pertama dipanggil oleh Allah pada hari qiamat : Nabi Adam AS.

6. Orang yang pertama mengerjakan saie antara Safa dan Marwah : Sayyidatina Hajar (Ibu Nabi Ismail AS).

7. Orang yang pertama dibangkitkan pada hari qiamat : Nabi Muhammad SAW.

8. Orang yang pertama menjadi khalifah Islam : Abu Bakar As Siddiq RA.

9. Orang yang pertama menggunakan tarikh hijrah : Umar bin Al-Khattab RA.

10. Orang yang pertama meletakkah jawatan khalifah dalam Islam : Al-Hasan bin Ali RA.

11. Orang yang pertama menyusukan Nabi SAW : Thuwaibah RA.

12. Orang yang pertama syahid dalam Islam dari kalangan lelaki : Al-Harith bin Abi Halah RA.

13. Orang yang pertama syahid dalam Islam dari kalangan wanita : Sumayyah binti Khabbat RA.

14. Orang yang pertama menulis hadis di dalam kitab / lembaran : Abdullah bin Amru bin Al-Ash RA.

15. Orang yang pertama memanah dalam perjuangan fisabilillah : Saad bin Abi Waqqas RA.


16. Orang yang pertama menjadi muazzin dan melaungkan adzan: Bilal bin Rabah RA.

17. Orang yang pertama bersembahyang dengan Rasulullah SAW : Ali bin Abi Tholib RA.

18. Orang yang pertama membuat minbar masjid Nabi SAW : Tamim Ad-dary RA.

19. Orang yang pertama menghunuskan pedang dalam perjuangan fisabilillah : Az-Zubair bin Al-Awwam RA.

20. Orang yang pertama menulis sirah Nabi SAW : Ibban bin Othman bin Affan RA.

21. Orang yang pertama beriman dengan Nabi SAW : Khadijah binti Khuwailid RA.

22. Orang yang pertama mengasaskan usul fiqh : Imam Syafei RH.

23. Orang yang pertama membina penjara dalam Islam: Ali bin Abi Tholib RA.

24. Orang yang pertama menjadi raja dalam Islam : Muawiyah bin Abi Sufyan RA.

25. Orang yang pertama membuat perpustakaan awam : Harun Ar-Rasyid RH.

26. Orang yang pertama mengadakan baitul mal : Umar Al-Khattab RA.

27. Orang yang pertama menghafal Al-Qur'an selepas Rasulullah SAW : Ali bn Abi Tholib RA. 

28. Orang yang pertama membina menara di Masjidil Haram Mekah : Khalifah Abu Ja'far Al-Mansur RH.

29. Orang yang pertama digelar Al-Muqry : Mus'ab bin Umair RA.

30. Orang yang pertama masuk ke dalam syurga : Nabi Muhammad SAW. ✔ 





ps- credit to whoever compiling this.. i just save in my harddisc..long time go. Allah will credit u more..

Wassalam.






Monday, 23 September 2013

RISIKO GAJET PADA ANAK-ANAK


This is totally Reminder for me!!



haduii.. tapi anak sekarang memang naturally suka kan gadjet kan.. kann..
and naturally knows how to operate the gadget too..!!

tanpa pelu dipaksa...tanpa pelu diajar berkali-kali..
*sigh

and,
so do my kids...
*double sigh 
(because i ada dua anak kan ..:( )



Satu daripada artikel on how the said gadget are damaging our kids..

ada banyak lagi tau.. 
lets don't ignore it anymore.. huhuhu.

 for my own reminder, yeah of course..


Kesan penggunaan gajet yg berlebihan kepada kanak-kanak.

1. Mereka lebih banyak menguasai Visual (Memandang) berbanding Auditori (mendengar) –Apabila guru-guru mengajar di hadapan kelas tumpuan mereka mudah hilang arah dan mudah melihat pergerakan luar (keluar tingkap). Iklan-iklan di bilik darjah Seperti, pembaris jatuh, rakan batuk, kipas berpusing dan lain-lain lagi.

2. Perkembangan bahasa mereka lemah

3. mereka kurang bercakap, kurang bergaul dan berada dalam dunia sendiri. 

4. Beberapa kajian berulangkali mengingatkan bahawa penggunaan tablet secara berlebihan pada anak dapat menyebabkan kesukaran perkembangan dan masalah termasuk autisme atau sukar memfokuskan perhatian.

5. Menyentuh skrin dengan sangat mudah, ia tidak begitu membantu skill motor mereka.

okay.. 

Sharing is Caring..!:)



Sunday, 22 September 2013

Agar-agar Gula Melaka

AGAR-AGAR GULA MELAKA

Salam..

Agar-agar made from seaweed kan.. so is it  if we eat more of these we get sufficient  intake of collagen for the skin ?? * blink *blink...

logik ke..?

okay..nak cepat... manyak mende nak buat ni..  saje buat sebab nak abis kan gula merah and kebetulan semua bahan ada.. 

and i puasa hari tu. so, macam-macam mengidamlah.. biasala tu..

AGAR-AGAR GULA MELAKA BERSANTAN.
Resepi dari YatieMemories.. Click here for hers ..:)

Bahan-bahan :
  • 1 paket serbuk agar-agar 10 gm  
  • 1 liter air (4 cawan) 
  • 1 ketul gula melaka (lebih kurang 200 gm) 
  • 1/4 cwn gula pasir 
  • 250 ml santan pekat (Yatie guna 100 ml santan pekat kara dan selebihnya tambahkan air) 
  • 1 biji telur ayam - masukkan dalam santan dan kocak sikit dengan garfu 
  • Secubit garam  
  • 2 helai daun pandan - dibasuh dan disimpulkan
    Cara-cara:  
    1. Masak gula melaka yg diracik halus, gula pasir bersama 1 cwn air. Masukkan daun pandan yg di simpul. Masak hingga didih dan sentiasa di kacau. Bila dah siap tapiskan dan jadikan jumlahnya 2 cawan.  (Guna air yg dari 4 cwn tu ya)
    2. Dalam periuk bersih, masak 2 cawan air bersama dngn serbuk agar2. Masak hingga mendidih.  
    3. Masukkan air gula melaka tadi dan sentiasalah di kacau hingga didih.  
    4. Kecilkan api dan masukkan campuran santan bersama telur dan garam.   
    5. Kacau dan tunggu hingga menggelegak atas api sederhana. PENTING!! Bila menggelegak, biar seketika lebih kurang 1-2 minit atau boleh kuatkan api dapur dan biar adunan mengelegak kuat sambil dikacau-kacau. Kacau ni untuk mengelakkan adunan membuak dan melimpah dari periuk. Pandai-pandailah adjust api dapur tu ye. Nanti akan kelihatan adunan santan jadi berbintil-bintil. Tutup api.  
    6. Basahkan loyang atau apa-apa acuan kegemaran dengan air. Kemudian tuang adunan agar-agar santan dan biarkan mengeras. Boleh simpan di dalam peti ais untuk mendapatkan agar-agar yang sejuk dan umpphhh bila masuk ke tekak..heheheeee...
    Senang..je kan.. sebab tu la i sanggup buat. lagipun i dah ada gula melaka dah siap cair. 
    lagi la sap sap soi dah siap..

    makan sejuk lebih sedap ok..

    Wassalam...:)

    PS- order AURORA Dara, Colla plus+SX and Slim dibuka..
    Inbox kita at 0196428422..

    tq tq.






    Thursday, 19 September 2013

    NASI KETUMBAR MUDAH NYA..

    Salam.. 

    Nak share resepi ni.. baru try 2-3 hari lepass buat .sedap juga.. atleast, my kids suka la..
     ( brani tak suka kann).
    tapi sedapla.. n yang penting senang sangatttt.. berbanding nasi beriani or nasi arab ke

    First diperkenalkan dengan nasi ni masa open house rumah member hubby raya haritu. Tapi, masa tu kenyang gila..so tak rasa pun. 
    Just Kiss je makan beriya-iya. Nasi warna light green okayy.
    Memang teringin nak try tapi tu dah rumah ke-3 hari tu.. so, i mampu makan kacang tumbuk je kat situ. Hubby pon surrender.. Kiss cakap sedap.. 
    i tanya tuan rumah nasi apa ni.. Nasi Ketumbar jawab si isteri tuan rumah. I tak tanya resepi pun..dalam hati dok pikir.. dah la dia doktor, pandai masak... ada laksa lagi tau.. ish ish ishh... anak sapela ni.. hehehe
    tu yang lupa tanya lebih lanjut

    Ni yang i gugel gak resepi.. nak try juga hebat macam doktor tu masakk..piirah
    i gugel semua resepi lebih kurang jew.. so ok la tu.


    NASI KETUMBAR

    RESEPI NASI KETUMBAR
    Resepi i amik from Kak Nor Secubit Garam  cLICK sINI..:)

    Bahan:
    500g beras
    3 s/b mentega/minyak sapi - (i mix olive oil n butter)
    sedikit minyak
    1 biji bawang merah (dimayang halus)
    3 batang daun ketumbar (blender halus) 
    sedikit garam
    pewarna hijau - tak pakai so tak hijau sangat
    1 kiub ayam - air rebusan ayam, ada frozen sendiri.

    Cara-cara
    Basuh beras dan toskan
    Cairkan mentega bersama sedikit minyak
    Masukkan bawang goreng sehingga wangi dan masukkan kiub ayam
    Kemudian masukkan beras, daun ketumbar yang telah blender tadi dan secubit garam
    Masukkan air dan masak seperti nasi biasa
    Bila nasi dah kering buat beberapa lubang dan titiskan pewarna hijau.
    Tunggu sehingga nasi betul-betul masak dan gemburkan sebelum dihidang.

    *daun ketumbar yg diblend tak perlu ditapis kalau ditapis akan mengurangkan aroma daun ketumbar dlm nasi..

    Read more: http://www.secubitgaramnor67.com/2011/06/nasi-ketumbar.html#ixzz2fOaXIieG


    Ayam Panggang

    i served the rice with roasted chicken itu. Nak resepi..? okayyylaaaaa... ni family TOP Secret Recipe..
     so scroll down sikittt ye..



































    ^-------^

    Amik kunci kereta..sediakan RM12. Pi beli kat GIANT. Black Pepper Roasted Chicken. 
    BAlik rumah.. Heat it.. and SERVE it,  baby... 
    hahahaha.. ampun..


    Wednesday, 18 September 2013

    NASI GORENG SARDIN


    Salam All,

    Nasi Goreng Sardin je..
     Tapi, sedap tau.. especially pada penggemar sardin.
    Ini, one of the dish, yang both of hubby and me suka... 
    (di kala malas nak masak apa-apa tapi nak makan sedap, tapi malas nak keluar..)

    First time makan, masa zaman student dulu.. tengok menu..terus tertarik and order lalu terus terjatuh chenta.
    But of course, homemade means more sardines in your rice..yeay!


    Bahan-bahan ye puan-puan dan tuan-tuan...

    Bawang, bawang putih ( tumbuk or hiris)
    Sardin brand kegemaran hati
    Daun limau purut ( compulsory if nak bau and rasa lebih superb)
    Cili padi - hmmm
    Cili Kisar
    Any Veggies.. i letak carrot and jagung tu
    Nasi Putih

    Cara
    Tumis both bawang itu sampai naik bau sekali dengan cili padi. 
    Sukatan ikut masing-masingla.. nak pedas sila letak lebih. 
    Masukkan daun limau purut yang dihiris kasar or just carikkan
    (daun limau purut memang menyedapkan nasi ni-potong muak juga)
    Cili Kisar ( ikut suka) - i tak letak
    Bila bahan tumis dah naik bau and garing masuk sayur yang keras..
    Then, Masukkan sardin yang sudah siap dihancurkan
    Sekali dengan sos nya -
    Anggaran- 3 mangkuk nasi untuk 1 can sardin yang kecik sekali..
    Then masukkan nasi..
    Garam secukup rasa
    Goreng biar lama sikit sampai nasi betul-betul sedap.

    Nasi goreng lebih sedap kalau digoreng lama... lebih rasa.



    Okay..Siap.
    My Nasi Goreng Sardin 

    Slamat Mencuba.. 

    Wassalam.


    Tuesday, 17 September 2013

    GOLDEN CRUNCH PIZZA HUT for The Late Lunch

    Salam..

    Sape dah try Pizza baru tu.. meh i bagi review. hehehe

    Ni pon gara-gara Kiss yang nakkkk sangat makan kat sini. Ikut hati nak makan Thai food..goreng-goreng.
    sebab dah nearly 4pm.. and we all yang tua ni tak lunch lagiii.
    Demi anak.. turutkan juga selera diaorang.. 
    sapa-sapa dah ada anak je yang memahami..kannn

    Golden Crunch Pan Pizza
    Puas hati sangat muka.. 
    Kiss kalau suruh posing for camera.. jadi serba tak kena dia senyam. lebih baik candid...hihihi


    The said- Golden Crunch Pizza
    Tu la the star of the day. Hmm.. Yang crunch tu bahagian kerak. If tengok iklan diaorang macam letak cheese atas tu and let it melting so kerak tu pun crunch.
     Topping sauce adalah..mayonis (erk-i suka tomato lagi macam classic pizza) and topping isi, adalah sosej yang dipotong besar-besar and chicken ham slices. 

    So, semua processed food la.. 
    sosej dia memang sedap.. but i prefer my pizza topping sesuatu yang natural macam isi ayam ke, udang, or tuna... processed food ni lemau sikitlahhh..

    Tapi, overall sedapla..and i suka kerak crunchy macam tu. 

    Sungguh pun begitu tetappppp habis. 
    Even kena tapau... sikit.
    Tak sempat makan. Ada si kecik dah kenyang awal-awal makan mushroom soup kan. 
    Dah menggeletek nak jalan-jalan.
    Of course the pizza sampai lambat lagi from the soup.


    Once the waiter letak je.. tengok tangan sapa yang capai dulu..
    nasib jauh.. panas tu..
    haiishhh


    The star of the day..again

    bagi you all terliur sikit. Ke, i yang dah terliur balik ni...? hahahaha
    oh, btw sayur dalam tu just diced capsicum, tomatoes and daun ape ntah.. daun bawang kot.

    My favorite pizza still Island Supreme and Hawaian Chicken.. sebab i love my pizza with pineapple.
    potong muak ok..!



    Habis terjatuh and terbalik segala sudu garpu.. sementara suap dia ni. 
    bila tegur nangis kuat2x.
    and his favourite style sekarang.. baring meniarap tengah2x shopping mall or dimana sahaja.. kat mamak ke.. bila tak ikut kehendak dia...jauh berbeza dengan kakak dia masa kecil.
    bengkek je mama ni..


    The Golden Crunch Pizza package..
    Kitaorang tak amik ni pon sebab ada kupon free. 
    Beli any large pizza, entitle free 2 soups of the day, 2 lemonade and garlic bread. 
    Save cost.. berbaloi larr 



    Dia ni la.. yang terlampau suka kan garlic bread and soup ni. Roti tu abis semua kat dia.
    padehal, kadang-kadang i selalu je buat kat rumah. Tak sama la tu.
    and another bowl of soup untuk adik dia.


    Then, kami kena pau lagi dengan si kecik.
    Adeke, meroyan nak basket ball.. sebab dah malu..hubby beli jelah.
    Ikut hati i , rela lagi bergaduh ngan dia.. kat rumah tu dah berlambak bola dah.
    bertambah lagi benda nak disepahkan..
    Lepas tu, nampak kereta ni terus lari masuk naik. Tak nak keluar. dah malu terpaksa la bayar je. 
    Adik dah naik..kakak nya pon WAJIB naik juga kan.. 
    hmmm....


    This was the reason why we had the late lunch. Pagi tu invite kawan breakfast kat rumah.
    So masak nasik lemak. Kuih of course tunjuk-tunjuk je.

    Nasi Lemak Combo

    Lauk telur rebus, ayam masak merah/sambal and Rendang Tok daging. Hebat tak.. ?

    Guest janji nak datang pukul 8am.. awal, sebab dia nak fly petang tu..  pukul 6.50 am baru terbangun tido penangan late night movie the night before. 
    In one hour i masak semua siap...Super Woman ni..

    tapi masak nasi and telur rebus je.. yang ayam merah tu, memang ada masak lebih.. and i frozen kan for lazy day while the Rendang Tok dapat from kenduri. Re-heat sahaja. ekekekeke.

    kalau guest lelaki, bujang pulak tu ..no hal, senang je nak please their tummy.. 
    kalau ada perempuan or orang tua..payah, sebab fussy sikit.. sebab selera tinggi sikit. ye takk?

    okay bye..wassalam


    ps- My aurora stok for Colla, Sx and Dara currently out of stock. 
    Thanks for the support. Tinggal Aurora slim je lagi.. Tu pon few bottles only.
    Once re-stock.. business continue as usual. Sorry sangat...:(






    Monday, 16 September 2013

    GLUTAKING - PURE MARINE COLLAGEN

    PENGASAS GLUTAKING

    Salam..
    sape-sape nak Collagen Glutaking..contact i ye..

    so far dah consume this product since MEI 2013 haritu, and i must say sangat berpuas hati..
    sebab, ada perubahan kat kulit. sebab i jenis yang TAK rajin pakai lotion ke apa seluruh badan dan  bukalah jenis lady yang beauty conscious sgt. 

    But, now rasa kulit badan and muka rasa lembut, no more cracked heels, facial pores minimize amazingly and kalau jerawat naik (kadangkala) parut cepatla hilang..
    dan personally saya rasa product ni bantu i keeping healthy weight lah..

    dan yang palingggg i suka, this supplement telah bantu i maintain production milk. i breastfeeding budak 1 tahun 9 bulan,ok . hormon takla seaktif ibu baru pas beranak kan. 

    so, Alhamdulillah .. GLUTAKING helps a lot.
    sampai sekarang my baby tak campur susu lagi.
    (payah pulak... nak ajar susu tepung dah leceh. sebab dia da dekat 2 tahun kan..)

    Actually, itulah tujuan utama kenapa i terus continue this supplement. 
    Plus dapat extra benefit untuk kulit and kesihatan.

    So, lets study the product...

    About GlutaKing


    GlutaKing adalah makanan tambahan yang  sangat berkesan terhadap tanda-tanda penuaan dan membantu untuk memperbaiki struktur kulit yang kusam, tona kulit tidak sekata, kedutan dan kulit yang berjerawat. Ia akan membantu dalam proses pencerahan kulit anda dan memberikan kesan yang lebih bersinar serta berseri.Pengambilan Glutaking yang konsisten membantu untuk memberikan kulit yang lebih anjal dan licin. GlutaKing bukan sahaja baik untuk kulit anda, ia juga membantu dalam proses detoksifikasi  toksin dalam tubuh anda serta membantu meningkatkan sistem imun anda, keseimbangan hormon dan pelbagai fungsi sokongan

    Apakah Kelebihan GK?
    Formulasi GK dihasilkan dengan menggabungkan elemen-elemen terbaik untuk menyokong pembentukan kulit yang sihat terutamanya untuk wanita asia. Gabungan ini merupakan yang paling ideal bukan sahaja untuk kesihatan kulit bahkan juga untuk kesihatan dalaman badan amnya.

    Antara kelebihan GK ialah :
    Pencerahan Kulit
    -       Meningkatkan kecerahan kulit dan lebih bersinar – Kandungan asas glutathion merupakan anti oksida terbaik yang membantu menghalang radikal bebas dan membentuk satu lapisan bagi menghalang sinaran UVB yang merosakkan kulit.
    -       Selain itu, ia membantu menghambat proses melanosit lantas membantu mengurangkan pigmentasi (jeragat), tompok-tompok  hitam, titik penuaan dan melasma dan meninggalkan kulit yang lebih cerah sekata tanpa noda.

    Anti Penuaan
    -       Bahan asas dalam Glutaking merupakan agen yang progresif bertindak untuk mencerahkan freckles, titik penuaan, melasmelingkaran gelap bawah mata dan hiperpigmentasi. 
    -       Kolagen marin berkualiti tinggi membantu untuk mengurangkan garis-garis halus dan kedutan pada wajah terutamanya pada area tepi mata, dahi dan glabelar.
    -       Asid amino bertindak secara seiring dengan kolagen untuk membentuk struktur kulit yang lebih kuat pegangannya, membantu bertindak untuk meningkatkan proses fibrolasi serta meningkatkan sintesis protein pada struktur kulit
    -       Kulit akan lebih anjal, lebih elastik dan lebih lembab..

    Kesihatan
    -       Kesihatan hati – GK dengan tambahan glutation akan memangkinkan pengeluaran glutation asal dalam hati manusia iaitu anti-oksidan semulajadi. Glutation akan bertindak untuk sebagai agen detoksifikasi, membersihkan toksin dari dalam badan dan menukarkannya kepada bahan yang berasaskan air dan senang dikumuhkan melalui ginjal manusia.
    -       Memperbaiki system imunisasi – GK akan bertindak untuk menjaga fungsi imunisasi dalaman badan dan mencegah dari pertumbuhan sel-sel kanser.
    -       Memperbaiki kualiti tidur dan menambah tenaga – GK membantu untuk membersihkan dan melancarkan perjalanan darah di samping itu membantu untuk meningkatkan tenaga dalaman.

    GLUTAKING CELEBRITY USER


    Kenapa GK lebih baik dari produk yang lain di pasaran?
    GK dikapsulkan dalam sofgel lembut yang membolehkannya melarut sebaik sahaja ia memasuki perut manusia. Penggunan teknologi nano dalam penghasilan sofgel lembut membolehkan kadar serapan yang lebih pantas dan lebih optimum. Kadar serapan adelah 5 x ganda lebih bagus berbanding kapsul keras dan 8 kali ganda lebih bagus berbanding tablet kunyah. Oleh kerana setiap sofgel GK mengandungi unsur-unsur aktif, maka ia patut diambil bersama air yang bersuhu lebih rendah daripada 50 darjah celcius. Waktu yang sesuai untuk pengambilan GK ialah pada 30 minit sebelum sarapan atau waktu sebelum tidur.

    Berapa lama untuk melihat kesan pengambilan GK?
    Kesan boleh dilihat seawall 7 hari. Pengunaan berterusan digalakkan untuk melihat hasil yang lebih bagus dan teserlah kecantikan anda.

    Dari mana GK dihasilkan?
    Bahan asas GK dikilangkan diimport khas dari USA untuk memelihara khasiat asalnya dan dibungkuskan oleh kilang berstatus GMP di Malaysia. GK sudah mendapat pengiktarafan FDA sebagai makanan tambahan yang selamat dan tidak mempunyai kesan yang negatif pada tubuh.  

    Adakah GK Halal?
    Ya semestinya kerana sofgel lembut yang digunakan untuk memuatkan GK adalah dari sumber yang halal iaitu bovine. Tiada penggunaan gelatin dari sumber yang diragui.
    Kolagen marin yang digunakan sebagai bahan asas GK juga diambil dari sumber hidupan laut.

    Adakah lelaki boleh mengambil GK?
      Ya boleh! Kerana kulit lelaki dan perempuan memerlukan nutrisi yang sama untuk sentiasa terpelihara tahap kesihatannya. Kekurangan kolagen pada kulit ditambah factor-faktor sekeliling seperti pancaran sinar UV dan radikal bebas menyebabkan struktur kulit semakin merosot dan kurng keanjalan. 

    Cara pengambilan GK?
      Ambil 1-2 kali sehari,1 biji setiap kali makan sebaik saja bangun tidur dan sekurangnya setengah jam sebelum makan pagi atau/dan1 biji malam sebelum tidur.Fungsi makan sebelum tidur ni adalah zat aktif produk dapat diserap sistem pencernaan tanpa gangguan dari makanan2 yang belum dihadam. Jangan lupa minum banyak air sepanjang hari untuk melancarkan pembuangan toksin dan membolehkan nutrien diserap secara optimum oleh sistem dalaman badan.

    Apakah boleh mengambil produk lain semasa mengambil GK?
     Pengambilan GK tidak mewajibkan sebarang pantang larang makanan mahupun berkonflik dengan makanan tambahan yang lain. Namun, demi memperoleh kesan GK yang paling optimum, anda dinasihati menjarakkan masa pengambilan produk lain selama 30 minit.

    Adakah boleh mengambil GK diambil ketika haid atau hamil/mengandung? Boleh diambil ketika haid, ia membantu melaraskan kitaran. Selain itu GK membantu untuk mengurangkan senggugut, mengurangkan keputihan serta melambatkan monopouse. Tetapi wanita hamil DILARANG mengambil produk ini.

    Adakah boleh mengambil GK selepas bersalin/berpantang dan menyusukan bayi ?
    Boleh, tapi pengambilan dalam kadar minima sahaja sudah mencukupi iaitu 1 biji sehari. Bahan aktif di dalam GK akan membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka selepas bersalin, mengeluarkan sisa darah nifas, memperbaiki rahim pada kedudukan asal dan mengetatkan semula vagina selain menambahkan susu ibu dan memberi tenaga.

    Jika berhenti mengambil GK, adakah kulit akan mejadi gelap semula? Dalam jangka panjang, sudah tentu ia terjadi, kerana tanpa zat2/nutrien mencukupi, kolagen semulajadi badan terbina dalam kadar perlahan dan merosot, selain pengumpulan toksin yang menghasilkan radikal bebas mempercepatkan lagi proses penuaan berlaku. Pengambilan berterusan digalakkan supaya kulit sentiasa mendapat nutrisi yang diperlukan.

    AINA TASNEEM & GLUTAKING

    Retail Price RM160 free posting..
    60 biji sebotol
    up to 2 months!!

    Check my FB for more Product info ; CLICK HERE..:)
    or
    Inbox me/sms/WhatsApp Fiza - 0196428422


      Sunday, 15 September 2013

      KFC FINGER LICKIN' GOOD


      Salam, 

      sometimes KFC is a life saver to me.. di hari si ibu demam or pening sebab si anak tak mau makan walau dah masak 1-2 jenis makanan dan tak mungkin lebih daripada itu.. si mamanya akan masak.
      faham-fahamlah.. ni bukan restoran ye..



      Sebab..dekat, affordable lah juga kan..and ada ayam goreng.
      In addition, si Upin Ipin tak henti-henti la promote makan ayam goreng kan..
      mana lah tak budak suka makan benda ni.. cer promote makan ayam grill ke, ayam sup ke, healthier la sikit.
      and which is means "free advertisement" for fried chicken entrepeneur..


      So, kenapa malam-malam kami redah juga KFC?
      Sebab that day, i demam.. and even kugagahkan diri masak untuk si kecik ni.. tapi dia tetap eksyen takmo makan..
      And, i tak kuasa nak kejar mengejar lagi.. sebab budak ni banyak sangat tenaga manakala i da hampirrr pengsan ..nak tidur...
      maka atas sebab itu maka harus kenyangkan budak kecik ni dulu.. before put him to sleep.
      kalau that day dia tak kenyang, maksudnya dia akan kejutkan mama every 2 hours for breastfeeding..
      and, i nakkk makan ubat n tidur..
      maka ke KFC depan rumahlah kami...


      tengokkk...
      makan dengan senang hati.. tak perlu dipaksa.
      volunteer buka mulut segala..
      panas-panas pun no problem..
      tiup sendiri..
      saje tau.. nak kata mama masak tak sedap ke..?
      sorry, mama tak terasa punn..



      hehehe...si kecik ni try sos. dah few times cuba halang..dia nakkkk juga try.
      then, ada sekali dapat juga.. dia colek sikit dengan jari and rasa..
      pastu, muka tahan pedas..cepat-cepat cari air.. serikk sudah.
      dia buat muka cool je masa minum air tu, maybe nak cover malu..
      sebab i ulang-ulang cakap..
      kannnn...mama dah cakap, pedasssss.
      hero lah sangat..
      dekat half botol air  di teguknya..



      Kiss, eventhough dah cukup makan di rumah.. i tengok bila sampai sini tetap boleh makan macam biasa.
      my kids selalu tau.. berselera makan kat restoran.. kat rumah orang.. haisshhh.

      owh, Kiss pakai tudung. sekarang kat school, sometimes on friday dia memang pakai tudung kesekolah.
      that nite, before keluar.. dia cakap, nak pakai tudunglah..
      cepat-cepat i amikkan.. tak nak tanya apa-apa or even buat muka pelikke..
      takut niat dia terbantut pulak nanti..
      just papa dia puji lelebih pulak.. pastu dia malu.. and nak buka..
      tapi i dengan tegas cakap..mama dah pakaikan tak boleh buka..
      then warned hubby.. nanti dia takmo pakai terus..caner??
      hehehe


      apabila..si kecik ni kenyang.. bermulalah aktiviti lasak yang palinngggg kitaorng malass nak layan..
      huhuhu
      just after i snap this picture.. ais dalam gelas tu berterabur atas meja..air sib baik dah habis.
      huh.


      then, pergi Giant.. masa ni rambut Kiss dah keluar-keluar dah.
      hehehe.
      lasak sangat.
      lagipun kat dalam tu cuma pakai hairband je..


      Jus Upin Ipin..
      pandai diaorang ni..semua nak tempek gambar si pujaan ramai ni..
      dahla mengamuk si Fakhry nak kan air tu..
      bagi satu nak dua.. amik dua tak cukup juga..
      nangis kat situ kuat2x.
      nak semua kaler gamaknya..
      penat.. we all tak beli satu pon..
      kakaka
      who's the boss here..baby???


      of course la mama the boss anak-anakku..
      bos no.2
       seriously, masa ni i ngantuik betul..sebab dah termakan ubat selsema before keluar..
      rasa nak terlangkup muka atas pinggan KFC tu...
      wawawawa



      Posh Me Up

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...