Monday, 30 June 2014

RAMADHAN TOUR BY KAKTUS OREN

sALAM...

Sapa nak join ..RAMADHAN TOUR?

Start From 30 June-25 July 2014

Ada banyak masa lagikan..

Nanti cik oren akan pilih dan masukkan selama sebulan dalam senarai
BLOGLIST AIDILFITRI 1435H



Okay..

Salam perkenalan
dan
Selamat Berpuasa ye..

Ketuk-ketuk Aidilfitri



Ketuk-Ketuk Aidilfitri(KKA) merupakan satu program pertama di Malaysia yang diasaskan oleh Puan Siti Aisyah Bt Zulkifli Ramond yang merupakan seorang pengarah pemasaran dalam syarikat Farich Holdings Sdn. Bhd. Program ini merupakan hak milik dan diuruskan oleh Farich Holding Sdn. Bhd secara sepenuhnya. Program ini direka untuk memberi peluang niaga kepada setiap individu yang berminat menjadi usahawan terutama usahawan muslim.

KKA mengumpulkan pengeluar-pengeluar 'premium cookies' iaitu pengeluar biskut dan kek lapis terbaik dari seluruh Malaysia yang menggunakan bahan-bahan berkualiti dalam menghasilkan biskut mereka. Biskut-biskut dari seluruh malaysia ini dikumpul di HQ(Farich Holdings Sdn Bhd) untuk dijenamakan dibawah program KKA sebelum diedarkan kepada stokis-stokis di setiap negeri sebelum dijual kepada pelanggan. 

Produk KKA ini adalah 100% keluaran muslim dan mempunyai 20 produk iaitu 18 jenis biskut dan 2 jenis kek lapis kukus yang berkualiti dan beraneka rasa. Setiap jenis dihasilkan dengan bahan-bahan yang berkualiti yang berjenama seperti 'Butter Anchor'. Setiap kotak biskut mempunyai 36 keping hingga 60 keping biskut bergantung kepada jenis. 

Senarai jenis dan harga  biskut dan kek lapis boleh dilihat pada katalog dibawah;





Anda boleh dapatkan biskut raya "Premium Cookies Ketuk-Ketuk Aidilfitri' daripada stokis dan agen berhampiran anda.


**tempahan produk-produk KKA akan ditutup selepas minggu pertama puasa 2014**

**update terbaru senarai agen sila ke D'nialiciousBlog**




Ketuk-Ketuk Aidilfitri Giveaways by D'nialicious Cakehouse"

Salam...

Suka tau..tengok Giveaway hadiahnya makanan. 
Teruja terus..
Nampak sangat suka makan...
Ok sangat lah tu..tepat pada masa...
Sapa nak kuih raya FREE jom join 

"Ketuk-Ketuk Aidilfitri Giveaways by D'nialicious Cakehouse"

Yang menarik lagi satu..
Pemenang dipilih untuk setiap Negeri..
lain kan??


Syarat pun simple je..
Tak pening-pening..
Less than 10 minit ..SIAP..gitu!!

Dah ada peluang nak menang..me like.
Tengok gambar biskut nya memang selera je...
cun pulak.

Okayy jom joinnn
SALAM KENAL
juga 
SALAM RAMADHAN.. 

Moga kita semua dapat kebrekatan dari bulan yang mulia ni
Insya Allah.Amin





Saturday, 28 June 2014

CARA CONSUME ZOFEA BEAUTY SECRET BULAN PUASA

Salam..

Entry ringkas je ni...



Cara nak consume zofea Beauty Secret Bulan Puasa ni hanya dengan minum satu sachet 30 minit selepas makan berbuka puasa ye. Pil pulak boleh makan sebiji sebelum tidur.

Okay, memang digalakkan minum susu 3 kali   sehari. So, korang boleh try minum segelas/sekotak semasa berbuka, segelas sebelum tidur dan segelas lagi semasa bersahur. Senang je kan..

Jangan lupa, kalau boleh pantang kopi or minuman yang berkaffein lain, air berkarbonat dan air kelapa. Susu paling best susu Full cream, tak kisah siap2 dari kotak or susu tepung yang dibancuh.If possible elakkan susu coklat..chocolate ada kaffein kan and if muak cuba try susu strawberry ke, horlick ke..or soya. But susu still leading the best!!

Okay.. tq tq..

SELAMAT BERPUASA DAN MENJALANI IBADAH DI BULAN RAMADHAN.INSYA ALLAH

Zofea Beauty Secret ready stock.
Kini RM140 sekotak dengan Free pill Zofea. Free pos laju Semenanjung.
Saya pengedar sah anda. jangan ragu-ragu ye..
Fariza-0196428422 pm/wassap/sms untuk details or if nak beli lagi best.

DETAIL TENTANG PRODUK zOFEA bEAUTY sECRET. kLIK sINI..YE!!

Kejadian petang sebelum Ramadhan!!

Salam...

Harini orang KL macam semua berpusu-pusu shopping barang dapur n baju raya kan..
Seriously.. macam buat persiapan sambut Ramadhan gitu
Pagi2x pergi Pasar Tani Setiawangsa..
Ingat nak beli breakfast n barang basah sikit
Wahhh...penuh ok. Dah macam pesta ke apa...
Semua gerai jual ikan kena serbu..Mostly beli penoh raga or 2 to 3 raga..stock seminggu kot.
Ratus-ratus RM beli ikan..
Tengo gerai ayam... hmm tak berani nak try dekat pun.
Berlapis-lapis manusia..
Memang selalu pergi pasar tani ni..tapi memang hari ni extraordinary sikit.
Ok..takpe nanti2 lah beli dekat Giant je.
Tapi tak pergi pun...
Lepastu 10.15 am Pergi COD kawaii ngan akak ni..
Dia beli sekali 3 kotak..Alhamdulillah.Rezki namanya..
Actually sebelum ni dia dah beli 3 kotak..bulan lepas. Yang stock kali ni untuk kawannya
Tq lah kak tolong promote.. Abis dibagi anak n menantunya sorang sekotak kawaii..
Sempat i usik..baiknya mak mertua.
oh..berbalik cerita tadi, Dia baru balik dari Pasar Tani Taman Melawati.
Dia cakap dia sampai pukul 9am..ikan-ikan semua dah habis.
Tak pernah cepat sangat sebelum ni...
Tinggal selonggok 2 je.. Siap jem lagi
Yelah kak... kita yang sampai Pasar Tani kul 7am++ pon tengok orang dah penuh.
Mana tak abis cepat..
Jalan jem sana sini..semua keluar beli barang.
Then pukul 11 Cod Zofea dengan sorang sis ni..dia cakap Wangsa maju jem..
Sebab ramai keluar shopping kot..
Lepas tu pukul 12pm Cod lagi..hari ni penuh schedule COD sampai petang..
Lain macam hari ni..
Sampai tak sempat masak lunch.In between.baru  nak masak ..gas habis pulak.
Alhamdulillah..nasib tak habis masa nak sahur. Just in time kiranya..
Packing anak-anak masuk dalam kereta.. makan KFC.
Masa makan KFC pun ada kastemer datang COD kawaii..ibu n anak dara. Repeat order.
Balik..dah dekat pukul 2pm..
Tidurkan Fakhry ..dengan papa n Kiss sekali tidur.
Perut kenyang..on Aircond.. memang lajulaa semua tidur
Sampai dekat pukul 5pm baru kejutkan semua yang berjemaah tidur tu
Sebab ingat nak keluar pi JUsco.
Nak beli selipar Hubby putus masa mkn KFC tadi.. n niat nak dinner kat Pizza Hut.
My kids memang suka makan Carbonara Pasta n Mushroom soup.
Masuk Jusco berpusing cari parking..takde okay.
Mostly semua dah parking berlapis..
Keluar pon tengok kereta yang parking kat luar.. dah penuh..samapi ke jalan raya
Kemain orang sini.. pagi shopping pasar tani..petang shopping malls pulak ye.
Confirm semua mall sesak harini
Tak jadila pi Jusco..tak larat nak bertarung.
 Keluar n plan pi makan Pizza je dekat outlet Wangsa Maju. Yang attach dengan KFC tu..
sepanjamg makan 3x orang sambut birthday dalam tu.
 Meriah tengok.. Sebab pizza kan pasang lagu Birthday..n staff bawak keluar kek gitu
Oh..pizza n kfc tu pun parking penuh ok..3x pusing baru mendapat parking
Keluar pizza Kiss nak main playground depan KFC tu.
ok takpe.. sebab  both kiss n fakhry baik sangat harini makan sampai abis soup n pasta ..jom lah..
Baru pukul 6.15pm macam tu.
Baru main dalam 20 minit..nampak kiss dah terkepit-kepit. Nak ke toilet la tu.
Ishh..nak berbuih mulut sebelum keluar tadi suruh pi toilet dulu..taknak!
Now dah tak nyempat-nyempat.
Tumpang masuk toilet KFC..
Dan kengerian pun bermula...
Toilet lelaki n perempuan ..tutup sebab tersumbat. Dah tampal kat pintu tak boleh masuk.
Yang ada toilet OKU je..terus la masuk. Seb baik fuctional.
Masa nak keluar baru perasan pintu tu dah tertolak ke dalam sangat..dah melebihi tempat kunci.
Nak explain pun tak tau cemana la..
Nak tarik kuat2..takde handle dari dalam. Dah tercabut kot. sebab tempat handle tu ada.
Handle nya takda.
Nak tarik cemana ni.. aduiii.. bengang ngan kiss.
Kita tengah stress..boleh dia switch on Ipad layan games. dah la gara-gara dia.
malas lagi pi toilet sebelum keluar.releks je muka.. AI is dah gelabah.
memang ketat ok.
Call hubby..suruh tolak dari luar..dia pon masuk KFC..try tolak dari luar.
Dokla suruh buka kunci..haku tak kunci pon ni.. ishhhh. Bengkek ..
Dia panggil staff KFC.. Dahla jerit2x dari luar kuat gila.
Nak bagi tahu satu KFC ke..?
Staff KFC datang.. terus cakap..ooo pintu ni memang problem sikit. Fine.
Tq la..bawak berita happy ni. Dah tau problem nape tak do something. Repair ke apa.
Mangsa betullah.Teraniaya ni...huwaaa
Then diaorang try tolak-tolak.. Tak bergerak ok.
By this time..confirm satu KFC dah tau.. Mencikkkkk.
Si Kiss selamba layan Ipad. Sakit jiwa tengok. Dahla sebab dia yang emergency bukan2 tadi.
takde rasa bersalah pun.
Pastu nak jadi cerita berjaya tolak guna kekuatan dari luar..
I keluar..seperti dijangka ok ..semua mata pandang.
Waaa.... tak pasal-pasal dapat glamer free.
Buat tak tahu je..even muka dah berkepul-kepul tebal.Malu kot..
"Terperangkap di toilet OKU. Ibu dan anak berjaya diselamatkan.."
Boleh buat tajuk paper tabloid ape..
dahla tak makan pon dalam tu..tumpang toilet je..buat hal pulak.
Terus balik.. dalam kereta sekolah kan Kiss. Dai takde efek apa-apa pun.
Lain kali sebelum keluar pi toilet dulu..takde rasa ke ada ke.pergi je.
Memang selalu macam tu..baru sampai mana2x dah sebok nak cari toilet..
Kadang tak sempat sampai kena singgah petrol pump..eiii.
Tak pasal-pasal tau... glamour today.
Tak suka glamer cara ni.

oklah.. Selamat Berpuasa n Menjalani Ibadah Ramadhan.
Maaf salah silap ye.. hmm.manusia biasa yang banyak terkhilaf..
Untuk kastemer yang support..maaflah if sometimes layanan kurang ke apa..
Especially hari order banyak.. tak sempat nak mesra2x..ambil order je.
N dengan yang COD..i ni pemalu juga..kiki.
Sebab tu macam kadang tak berbual.. bukan sombong.. malu sikitt
Tapi if nakk tanya, tanya jelah.. takpe-takpe.

ok.. malam ni sahur makan Kari ikan. Hubby masak. Hubby suka masak.. ikut i malas nak makan kari subuh2x.. tapi, jangan banyak songeh lah kan..
Letak kicap sedap juga..Kari makan dengan nasi n kicap.Sapa pernah buat angkat tangan.
Orang dah susah volunteer masak.. Terima kasih sudah..

Now pukul 4am. tunggu nak panaskan lauk sahur n nasik.
Hubby baru tidur dalam kegembiraan sebab Brazil menang.
Tak la terror mana Brazil ni ye.. Dengan Chile pun seri sampai sudah.
Last2x penalty..

Rumahku bersepah..dengan mainan!!! Huarghhh...
k, bai..






Thursday, 26 June 2014

Testimoni SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN



PS-LATEST PROMOSI KAWAII COLLAGEN OCTOBER 2016 KLIK SINI

Salam..


Untuk Entry terbaru DR. Harlina tentang kebaikan SSWKC KLIK SINI!!

(TERBARU!!TESTIMONI SSWKC COMPILATIONS PART 2 ..KLIK SINI!!)

hmmm nak share testimoni lah.. sebab tak pernah share testimoni pengguna kawai and zofea kat blog kan. selalu di page Facebook je.
Untuk makluman ni cuma sebahagian je..i ada banyak lagi testimoni dari pengguna kawaii dan zofea yang rajin repeat order.. 
Tak sempat nak edit satu-satu..Mana yang ada dulu ye. nanti if ada masa..saya share lagi
Alhamdulillah..lega sangat if produka bawa manfaat.. 
Kalau puas hati....lagilah kita lega..
Saspen tau ... kadang nak menjawab or nak terima feedback.

Ok.. actually i pun minum kawaii.. memang best lah. Satu sebab rasanya sedap.. tak manis sangat, just manis buah n masam-masam macam tu.
Kedua..memang kesan pada skin ada nampak improvement..i used to have a very dry skin..especially
 di kaki. 
Now tengok lembap je.. 
Jerawat.? ..just naik bila datang bulan.. tapi lepas consume kawai jerawat cepat kecut..n parut mudah hilang.
Lagi satu...badan rasa cergas..  mood pon ok la bila kurang penat.ceria je.
One thing yang i perasan lagi satu...macam imun sistem makin kuat lah.
sebab sebelumni  memang mudah demam..or selsema.. macam tiap2 bulan gitu.
If anak demam..dengan mamanya berjangkit. Now.. tak lagi.
Tak taula ...maybe sebab efek from buah2 dalam kawaii kot..so ada vitamin C tinggi untuk my immune system. Alhamdulillah..

ok..sebok citer diri sendiri.. lets jump to testimoni kastemer lah..

TESTIMONI SSWKC 1

tak sampai sebulan akak ni dah bagi feedback..best kan!!Memang digalakkan minum air banyak masa consume kawaii..macam supplement lain juga..baru lebih muda absorp secara maksimum ke dalam badan kita.okeyy..

TESTIMONI SSWKC 2

ha..yang ni from kastemer lelaki..college student. dia ada eczema. Alhamdulillah..after consume his eczema sembuh..terus nak jual kawaii juga..hehe. Sebelum ni di HP lama i yang rosak..ada testimoni from seorang ibu..dia bagi anak dia 4 tahun minum kawaii..half sachet a day. Pon sembuh eczema dia..baru 5 hari dah wassap i cakap .. lega sangat.. sebab sebelum ni her daughter tak boleh tidur malam sebab badan gatal2x.. sedih i dengar.. 
kawai boleh di consume lelaki dan perempuan..untuk budak just bagi half sachet memadai.

TESTIMONI SSWKC 3

OH...yang ni pon best..pada yang tanya kawaii collagen ni menggemukkan ke tak macam sesetengah kolagen lain..? jawapanya tak ye..jangan risau..
dia juga bukan slimming supplement..just bantu maintain berat badan ideal. 

TESTIMONI SSWKC 4


hmm... ada yang dah mula consume kawaii seawal dalam pantang lagi.. boleh ye. sebab kandungan kawaii hanya 35 jenis superfruits n kolagen. Just try dulu..if ibu n baby ok.. teruskan.. 
cepat parut n selulit hilang 

TESTIMONI  SSWKC 4


ibu menyusu jangan ragu-ragu nak consume kawaii..bantu penghasilan susu ibu juga. n ada bonus..selain skin korang cantik..skin baby pon ada efek yang sama.. comelllll


 TESTIMONI SSWKC 6


Okay..yang ni tak sampai sebulan ..sekotak pon tak  habis. Masaalah jerawat. Actually, i baru dapat lagi satu gambar latest beliau.. dah flawless gila n siap suami pon puji2 katanya.
dia ada jerawat jenisbesar-besar.. n within 10 days consume kawaii ,,jerawat semua kecut. yang tu..gambar jerawat dah kecut..tinggal nak sembuh kan parut.. now her skin..parut pon dah tak nampak lagi.. Dia very satisfied n legaa..bila tengokgambar latest dia.. macam tak percaya sebulan before ni mka dia bermasaalah jerawat
Best je dengar kan..Alhamdulillah.
nanti i share her latest picture...semuanya tak sempat habis sekotak kawaii pon..wah.

ok..cukupla sebahagian dulu.
Atas ni semua testimoni dari kastemer sendiri tau.. ada masa i share lagi.

sapa nak consume kawaii.. yang tak suka minum..SSWKC now dah ada dalam bentuk tablet..
tinggai nak telan or kemam je..
Ready stock..



Sebotol ada 60 biji..
RM95 ahaja.. 
FREE pos sjung msia.
SS add RM8.

PM/SMS/Wassap -Fiza-0196428422

UNtuk enty tentang kebaikan dan ingredients KAwaii sebelum ni.klik bawah..


PROMOSI TERBARU OGOS SEPTEMBER
70 SACHETS  SSWKC FREE TABLET KAWAI 30 BIJI (WORTH RM50) DAN FREE KRIM PATI IBU PUTIH
( SEPERTI DALAM GAMBAR ATAS)
MAXIMUM GUNA SERBUK + TABLET UP TO 80 HARI
RM145 SAHAJA 
POS LAJU FREE SJUNG MSIA


okayy..next..projek upload testimoni Zofea Beauty Secret pulak..
Memang best !! and still leading best seller untuk produk seumpamanya..

Tungguuu tauuu!!

Wallhau'alam.


Tuesday, 24 June 2014

HER PRE-BIRTHDAY CELEBRATIONS!

FROZEN CAKE.....ape lagi..

SALAM
 Hmm...her exact birthday date patutnya 8 July nanti..Tapi masa tu dah bulan puasa.. so. takkan la nak berparty pulak kan..
Dah jadi tradisi sambut kat sekolah... dia pun dah asik cakap.. nanti bila turn birthday nak kek gitu gini..macam kawan-kawan dia before ni..
Peer pressure sangat..
so layan jelah.. buat la awal sikit. the last week before puasa ni.
She chose Frozen Theme Ceke as expected.

Nothing fancy pun.. order cake dekat kedai Bakery Pistachio. yang kek ni 2kg.
 Hiasan macam atas RM160.

Tahun lepas student tak ramai..so order 1.5kg..RM90.Masa tu tema Disney Princess.


Standing proud with her cake

Besarjuga kek nya..cukupla kot satu sekolah.
 Pagi-pagi pukul 8.30 am..kedai buka je terus ambil kek. ambil gambar n posing sikit masuk kereta..direct to her school. 
Diaorang break 9.30am..Just nice lah utk makan pagi.

The goodie bag's goodies

Semua ni beli borong dekat kedai pemborong Biskut di Taman Melewati. memang tiap2 tahun borong disini je..Sebelah Klinik Kohilal..berhampiran tapak pasar tani n pasar malam Taman Melewati. Carik je Pusat kesihatan Kohilal tu..sebelah dia.Kedai tu kedai endlot. Party bags, balloons..mini toys untuk gift semua dah siap ada dalam tu. One stop centre gitu..

What in the inside ??
 Err..cuba tanak bagi keropok2 jajan.. tapi bagi chocolate ni manis lah pulak ye.. hehe
Wafer Cloud 9, Biskut Teddy, Biakut Oat Choco,  Sweets n Lollipops/
A ballon and a mini pack of sand art.

Buat laju-laju masa Fakhry tidur siang di petang Ahad..kiki.
Tak sanggup la kalau mamat kecik tu dah mula menolong..tak jadi kerja.

The Busy Gal
 Rajin tolongg..pastu kejap-kejap i stop reply Wassap.. dia bising..
"Mama ni asik nak main HP je..semua orang buat kerja."
Hoih...macam mandur!!

Abaikan mural by Fakhry kat belakang tu..
Fakhry was just expressing his hidden talent...huhuhu

Chocolate Volcanoes
 Petang tu dinner di Pizza Hut.. Order Chocolate Volcano.
Pastu cakap kat dia ni untuk celebrate dengan mama n papa.. 
Bersungguh-sungguh we all nyanyi lagu Birthday kat situ..kikiki
Sampai malu Kiss.. sian dapat parent gini..muka tebal.
Now she's looking forward nak celebrate with her cousins pulak..
Berapa kali sambutan ntah..tunggu balik raya jelah..

owh...dia mintak hadia doll monster High..Ngeri i tengok doll tu. Sejak bila minat Monster High..
Dulu Barbie..disney Princess..My little Poney..
Now Monster High.. 
Ishh ..remaja sangat. Baru 6tahun kot..

Safe Landing namanya....
Untuk Penutup...nah amik gambar montot Fakhry.. kikiki.
kat KIDZOONA jusco Alpha Angle

Baiiiii... 

Friday, 20 June 2014

GAMBAR MAKANAN MASAK KAT RUMAH JE... Jemput2x

AYAM BULAT
 Resepi ni simple sangat ..4 bahan je kot..dah berkali buat pakai resepi ni.sedap je.yang penting masak lama dalam oven..api selow. Rasa..just add mixed herbs,butter,garam dan black pepper.. Nanti i share resepi sebab masa buat yang ni ada ambil gambar step by step.

SALMON MASAK LEMAK KUNING
 Si anak dara suka makan ikan masak kuning sekarang..selalu masak pakai ikan tenggiri or ikan isi2 yang lain..haritu just ada salmon. Masa beli ingat nak buat "salmon grilled"..tapi bila Kiss dah request nak makan ikan kuning..pakai jela ikan apa yang ada...."sedap ok!"..kata kiss. Boleh buat lagi.. selera salmon sangat!!

PUDING ROTI TANPA GULA
Puding roti ni buat tanpa gula even sesudu..hahaha...jangan tak percaya! sebab guna roti Butterscotch. Just tambah melted butter, telur 2 biji, setengah cawan krim, susu sejat setin, choc chips untuk hiasan.. soaked sejam atleast dengan bahan2 atas..then bakar. banyak dah resepi puding roti dalam blog ni. ok je sedap.tanpa gula.dah manis dah.. but si kiss makan dengan HERSHEYS Choc Sauce yang dalam botol tu. warga tua makan gitu sudah.
BERAS BARIO RENDANG AYAM
Beras Bario dari sarawak..!!Hmmm..... from my sis yang dah jadi orang sana.kkiki
beras mahal ni...sesekali nak rasa.

GRILLED CHICKEN WITH BAKED POTATOES
 Resepi sihat ni... tapi yang ni i bakar dalam Chefel magic pan tu..sekejap je. Ayam dah half cook, campak je kentang... but actually i lagi suka sweet potatoes aka keledek..tapi hari tu takde.Air from ayam tu akan meresap masuk dalam kentang..lazat oo. Then stim brocolli. Mat salleh sangat ...but kami ok ja..janji kenyang. puasa ni harus masak ni.

SPHAGETTI CARBONARA SOTONG
Ni fav bebudak kat rumah..senang gila masak ni. tu yang i rajin ikut kehendak diaorng. pernah share resepi simple ni..cariklaa
budak suka ni...

IKAN SIAKAP STIM
 Ni pon simple... baru perasan haku ni memang masak simple gila selama ni..keh keh. Dapur pon tak messy..Jarang sekali masak sambal2 ke ikan 3 rasa ke.. leceh gila nak goreng ikan..pastu tumis sambal lagi.hoih 2 kali kerja tu..selalu bakar or stim sajo.

SOTONG GORENG KUNYIT
 Ha...ni tak payah la share resepi. ni fav kiss. seminggu sekali or atleast 2 minggu sekali resepi ni akan diorder oleh tuan puteri ala diva...itu. tapi senang je. i tak ajar dia makan sotong goreng tepung.. kecuali kat luar.  kat rumah sotong macam ni je boleh.. sebab i malas nak membazir minyak deep fries.. kikiki..kedekut punya mak.ayam pun jarang goreng kat rumah.. semua bakar.. or masak kurma ke.. kari ke..sup or nasi ayam n nasi beriani masuk sekali dalam rice cooker. haha.senang ada kuah. nak ayam goreng tepung sila pi KFC.

PUDING OREO TAK CUN
Puding Oreo tak jadi ni..tak jadi 3 lapis.kekek.sebab tak nyempat tunggu sejuk i dah siram second layer..punah lapisan semua. takpelahhh..tetap sedappp n sold out.  bulan puasa nak buat lah lagi..

ok baiii korang..
Alhamdulillah untuk segala rezeki...

Wassalam.

Thursday, 19 June 2014

Technology is Freaking me Out!!

Salam...

Selalu switch on to Google kan ada notifications from G+ tu kan..?yang dekat simbol loceng tu. Biasa bagitau la somebody adding friends ke.. nak shares photos ke?

And then tetiba i nampak satu album tajuk " Weekend di Kuala Terengganu".. macam album gambar family aku je ni?? sapa buat eh??  i sendiri tak tengok pon gambar 2 tu lagi..oh seram.

Ok//Actually kan kalau guna S5 handphone dia ada dropbox.. means.. kita amik gamba kat HP camera..automatically laptop on Roaming n terus masuk dalam hard disk lap top kan ( i really like this feature..no more transfer gambar pakai kabel"!!Save time gitu..

So, Apparently, balik cerita tadi...this Google system...dah siap sorting all my pictures from dropbox tu.. and Create Album
"weekend di Terengganu"..tak tahanbetul when i view dah siap asingkan.. Day 1, Day and Day 3.Organise gilaa.
 Pelik gila..camana diaorang tau i pi Terengganu.. Some kind of link from the HP ke?? sebab weekend tu i banyak kali pakai waze..
So obvious sangat la the system tau i kat Terengganu. Kat G+ i tinggal nak klik button "SHARE" je.. ..then terus share dengan friends G+ so, i klik je. sesaat tak sampai..they made it all for you.
I baca its their new features gitu...
But how they make album..create tajuk.. begitu detail.
Seriously.. scarry la..hoho. Now seems i takde rahsia lagi dengan my own laptop, HP n those system..

Tis album that tey make..sendiri download from hp..sendiri tau i terengaanu..sendiri sorting day 1-3, and sendiri pilih picture..BOSSY betul!  i klik share je


its like this..nak bagi korang paham this new system ni..

HP : oii..laptop..nah amik gambar2..cepat roaming and sedut!!
Laptop : ha yelah... lama hilang. 3hari aku tak catch up ngan ko!!Pergi mana?
HP : Jap..from waze..or from sistem aku diaorang pergi Terengganu 3 hari
Laptop: ok ok..aku dah update kat G+..gambar2 semua aku dah sedut dah
HP : Gud job.. nanti bos bangun tido esok mesti senang hatii
Laptop: Ok ..G+ mana? Sila pilih gambar2 yang cun and create album..
G+ : Dah siap dah..aku pilih 42 gambar.. yang paling cun. nanti boss bangun tinggal nak klik share je
HP : Terima kasih atas kerjasama korang...
Laptop n G+ : no problem... okla..nak menyenangkan boss yang pemalas.

and here i am? dok terkebil2 lagi ni..i pi mana pun lepas ni they keep bugging and create album ke? And updating each other ke..Bestfriends sangatttt lah korang ni. hoho..

ok..sapa nak tengok album gambar pi Trengganu and and hasil kerja MR.G+ and team..jadi friends i dulu.
tak sempat i nak updat ekat blog... diaorang dah update kan siap-siap kat sana tau. This technology is either Amazing or freaking me out!! hmmmmmm

PS - IKLAN JAP

PROMOSI 15 JULY 2014
BUY 2 OPA SNOW KOPI FREE 2 OPAS NOW KLASIK
1 OPA KOPI -RM90
2 OPA KOPI -RM169
FIZA-0196428422


Monday, 16 June 2014

OPA SNOW KOPI PROMOSI BEST - Beli 2 Free 2!!

PROMOSI UNTIL DECEMBER 2015
BUY 2 OPA KOPI FREE 2 OPA KLASIK
1 OPA KOPI -RM80
2 OPA KOPI -RM140 FREE 2 BOTOL OPA SNOW KLASIK
FIZA-0196428422

Salam Semua....!!!


Okayyyy.. i baru sign in jadi stokis yang sah untuk pengedar Stokis OPA Snow..
 Before ni pun  dah jual banyak ambil stok dari stokis je..
But, bila tengok now HQ dah keluarkan Opa Snow Kopi.Wowww..bestnyaa..

Kesan 10x ganda tau. 
Yang klasik tu pon sapa dah try confirm repeat order (even ada yang tak repeat order sebab dah selim) ini pulak Opa Snow Kopi.. 

Apepeun Jommm study produk dulu ye.. 


Mengapa Pilih OPA SNOW KOPI FOAM?

A) Teknologi Korea, Amanah, Dipercayai

OPA SNOW adalah produk yang bangga direka oleh lebih daripada 30 pakar-pakar dari Seoul International Research Pelangsingan, ia menjalani penyelidikan meluas 4 tahun untuk mencipta karya akhir ini. OPA SNOW adalah produk revolusi menghasilkan keberkesanan badan yang tinggi dan akhirnya semulajadi dan selamat untuk digunakan. Hanya semburan OPA SNOW di kawasan-kawasan yang berlemak dan memeteraikannya dengan urutan yang baik untuk meningkatkan kadar penyerapan. Dihasilkan dengan menggunakan formula yang sempurna seperti bahan-bahan yang berkualiti digabungkan dengan sains dan teknologi, OPA SNOW berkesan menembusi ke dalam lapisan lemak dan membakar lemak badan terkumpul tanpa merosakkan kulit atau kontur badan. Perkembangan Sains dan Teknologi OPA SNOW cemerlang sebagai produk pelangsing revolusioner, ciptaan moden, baru inspirasi dan asal itu sendiri. Satu produk menyumbang begitu banyak dalam industri kecantikan dan pengguna yang menyediakan satu teori baru dalam industri badan dengan hasil yang terbukti keberkesanan yang tinggi dan kehilangan lemak yang luar biasa.

B) Selamat dan Asli

OPA SNOW mengandungi bahan-bahan utama seperti Green Coffee Bean, Minyak Jojoba, Ekstrak Halia dan Ekstrak Daun Imatinib. Ini ekstrak tumbuhan menyumbang dengan ketara ke dalam proses detoksifikasi badan dan sudah tentu, pada masa yang sama juga meningkatkan keanjalan kulit.

Kacang Kopi Hijau: Mengawal metabolisme kulit dan mengeluarkan cecair badan tambahan untuk bertarung dengan kulit tidak sekata.

Minyak Jojoba: melembapkan dan memerangi penuaan.

Ekstrak Halia: pantas meningkatkan badan dan kulit metabolisme

Ekstrak Daun Imatinib : Melancarkan peredaran darah dan meningkatkan metabolisme.

C) Beribu-ribu Eksperimen, Beribu-ribu memuji

OPA SNOW telah terbukti layak oleh seribu sukarelawan melalui pencapaian yang cemerlang 97.53% kadar kejayaan, hasil menggantikan apa-apa ujian klinikal sebelum ini! OPA SNOW telah mencapai keputusan yang lebih besar selepas pelancaran rasmi dan pelepasan, berjaya lebih seratus ribu kadar kejayaan oleh pengguna sahaja, terutamanya diiktiraf OPA SNOW sebagai penyelesaian teknologi diilhamkan selamat untuk badan. Fenomena ini telah menyebabkan beberapa kejadian rompakan, mencetuskan kekurangan bekalan yang banyak di pasaran.

D) Produk Pelangsingan Direka untuk Asia

Punca obesiti di seluruh dunia yang sama, walau bagaimanapun, tubuh manusia berbeza dari timur ke barat dipengaruhi terutamanya oleh diet budaya dan faktor-faktor alam sekitar. Ia adalah penting untuk mempertimbangkan dan mengelakkan sebarang kesan yang buruk apabila menggunakan mana-mana produk.Ia adalah OPA SNOW berita baik dikaji dan dibangunkan berdasarkan diet Asia, gaya hidup, dan kedudukan fisiologi, hanya menggunakan ekstrak tumbuhan semula jadi dengan standard kualiti yang tinggi. Ia tidak menghasilkan kesan sampingan seperti anoreksia dan muntah-muntah, produk pelangsingan terpuji layak untuk pengguna Asia.




Proses Menarik

Hari ke-7

Mengalami sensasi di bahagian bawah abdomen, Rasa kehangatan di kawasan yang mempunyai lemak badan yang berlebihan, Hari berlalu dengan usus licin, Notis Abdomen lebih rendah menjadi mendatar, Loose anggaran 8 pound dengan pemakaian yang konsisten.

Hari ke-15

Nikmati perubahan pada pinggang dan berat badan, lemak Lesser sekitar paha, sihat dan dinding usus santai. Kehilangan kira-kira £ 20 dengan mudah sementara mendapat manfaat kebesaran kulit licin dan lembap!

Hari ke-21

Penggunaan berterusan selama 21 hari mengurangkan lemak di bahagian ketiak , Perhatikan lemak berkurangan sekitar pinggang, perut, merubah personaliti yang baru.

60 hari

Sebuah badan yang baru dilahirkan semula, pinggang Slim, Bawah Curvy, Menyedari mempesonakan bentuk badan dengan kulit cerah licin, jumlah penghapusan lemak badan yang tidak diingini tanpa pemulihan!



Cara penggunaan OPA SNOW KOPI FOAM dalam 3 Langkah Menarik: Kejutan -> Dingin -> Haba. Rasailah penyerapan serta merta ke dalam kulit dan seterunya menganjalkan kulit dengan bahan-bahan semula jadi; dengan Ekstrak Biji Oren akan akan menghapuskan kulit oren degil terutama di bahagian punggung dan paha; dengan penambahan kepekatan tinggi Asid Hyaluronic untuk menjadikan kulit lebih lempap secara semulajadi. Nikmatilah formula/bahan semulajadi yang dapat bertindak balas secara aktif membentuk bentuk badan serta alami dengan kulit anda! 



                                                              Teruja tak korang... 
Yelah... nak slim ni bukan senang.perjuangan juga..
Nak excersises kadang tak sempat... nak makan ubat kurus..kalau silap pilih rosak buah pinggang..
dah la bulan puasa nak dekat .. banyak sangat consume supplemen ..minum kurang..tak elok tau.
So apa kata kita pilih jalan mudah je..sapu je Opa Snow ni..

Sekarang i nak buat promosi

BELI 2 OPA SNOW KOPI DAPAT 2 OPA SNOW KLASIK..
RM180
(TERMASUK POS LAJU SJUNG)

Bestt murahhh .. sapa beli Opa snow klasik taula..
Price asal RM70-90.

Opa SNOW Kopi 
Sebotol - RM90 (termasuk pos laju)

Price oPA Snow Klasik
Sebotol -RM40
3 botol -RM88
5 FREE 1 Botol -RM150

(price termasuk pos laju sjung)

Of course kalau korang beli lebih both Opa Snow Kopi/Klasik ada lagi ekstra Diskaun
Insya Allah

WhatsApp je/sms/pm -Fiza-0196428422
Kita deal price...

Jom Kurus Sesama sebelum raya ni...!!!!
Sempatttttt lagi..
Jangan pikir banyak sangat aih.. bukan kena melabur ribu riban..kan
ehehehe
CUBA DULU OK!!
Ada free Gift menarikkkk mestilah...!!

mORE info OPA SNOW Klasik kat sini..Klik here!!

mORE tESTIMONI... BOLEH KE fACEBOOK SAYA- KLIK SINI MEH!!


Dapatkan Yang ORIGINAL dari saya.. Pengedar Berdaftar
Fiza-0196428422

Meh baca testi pulakkkk





okayyy,,,tq semua...Muahhsss



RESEPI BERGEDIL MUDAH LAGI URBAN

Salam..
 
 
Korang nak kemudahan buat bergedil tak.. ? ehehe. resepi ni skip few steps..
errr..mengelat sangat.. tapi cepat n rasa lebih kurang sama.
kalau korang terror..maybe boleh jadi lagi sedap dari resepi asli n tradisi.
n yang penting..takde orang sedar...shhh
 
30 minit dah siap goreng ...okayyyy
 
oppsss... buat pencipta n pengamal resepi asal jangan marah naaa..
ni untuk "lazy' people tapi tetapppp nak masak bergedil n buat tetamu impressed//
 
like..."ommaagawdd..rajinnya ko masak soto siap bergedel sekali"
"hehehhe... tq allss.."
 
macam tulahhhh
 
The Urban Bergedels
 
Okayyy mudah je.... few steps pertama yang dah dipendekkan ialah dengan
no more.. kupas ubi kentang
potong ubi kentang
goreng ubi kentang or rebus..
 
terus beli je....
 
 
fozen hash browns ke,potatoes waffels ke...  potatoes fries ke
 
actually..i selalu terrrr beli frozen foods. Nampak macam tempting je kan deekat food aislelantas terbeli.. then balik rumah kids tak suka... or tak termakan.. macam ni laa caranya nak habiskan kentang ni semua.
Bila dah jadi bergedil...lajuuuu pulak abis.
kosong balik my freezer..boleh shopping balik..keh keh
 
Kaedahnya...
 
Let those potatoes to defrost. then lenyekkan sahaja.
then satukan dengan semua bahan..
 
I campur dengan ayam yg dah dipotong halus, bawang, daun sup, telur n bawang goreng dan sedikit garam
Bahan-bahan ni ikutla masing-masing punya resepi tradisi ye..
 
pastu boleh la dikepal-kepalkan ikut saiz yg korang suka
 
Pastu goreng.
 
total prep time.. less than 30 minit.Insya Allah
 
.ni mak I la yang mengajar kaedah segera ni..kikiki. sebab dia pening tengok freezer I penuh sampai susah nak tutup... very clever of her.
 
ok..baiii..
 
bz gila now... but I miss my blog ...
 
ps- sapa nak barang-barang kat sebelah bar ni pm or sms je tau..semua ready stock. n harga promosi berjalan macam biasa .


Saturday, 14 June 2014

Grand Puteri Hotel Kuala Terengganu - Bilik untuk dilepaskan...

Salam...

Hi..
Saya ada 3 bilik di Grand Puteri Hotel Kuala Terengganu nak jual balik ni. Jual with discount of course..
Sebab nak jual balik... sebab tak jadi nak pergi Terengganu bulan depan. Sepatut ada urusan.. tapi dah selamat dibatalkan. Bilik dah bayar.. So,i nak let go...

Grand Puteri Hotel ni yang bestnya Walking distance dengan Pasar Payang (kot korang nak shopping batik ke..pusat segala shopping), Pusat2 textiles.. Kedai emas pun berlambak..jalan kaki je, KFC and Mcdonalds, Stesen Bas, dan Masjid Putih..just 20 -30 meter dari lobby hotel. 

Just 1-2km dari Pantai Batu Burok. Best lepak sini

Lagi satu Hotel ni hotel baru..
Parking banyak...kat depan hotel. ada reserved area untuk Guest.

Camne i tahu pasal hotel ni.. sebab baru minggu lepas dok kat hotel ni 2 malam. 
so cerita based on self experienced ye..hehe

Setiap bilik untuk 2 malam..Detail macam bawah...

  tarikh: 4-6 July 2014 (3 hari 2 malam)
1. deluxe twin room-without breakfast-RM 432
2. deluxe twin room -with breakfast-RM 460
3. superior double -with breakfast-RM 360

Ni price asal..setiap bilik untuk 2 malam. Total RM1252
Nak let go RM800.. tapi of course boleh Nego lagi.. 
Taknak 3 bilik..nak satu bilik pon ok.. meh ctct Fiza -0196428422
ok...  letak gambar sikit bagi korang terujaaaaa ...!!! oh..hotel ada swimming pool..boleh rendam. Nak shopping raya besttt...






Bilik macam gambar kat atas....
ok..korang tolong war-warkan ye... all negotiable of course..
tq semua... baiiii.. Ganu kito...

Posh Me Up

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...