Thursday, 17 April 2014

Ayam Masak Merah and Her Special Dish!!

Salam... 
Takde apapun... saje nak kecoh2 je.. Nak simpan resepi.  
Resepi apa... My Ayam Masak Merah.  Jarang buat..sebab kena masak dua kali. Goreng ayam.. and then tumis pulak untuk kuah nya..baru bertemu..
Tapi sesekali buat best nya kan... Ok, ni resepi yang selalu guna IF i tak pakai instant .. ishhhh.

But fist tayang gambar dulu... Biar tersentuh di jiwa.




RESEPI AYAM MASAK MERAH
(cedok sana sini dulu-dulu.. then stick to this and whatever yang ada je)


Bahan-bahan main agak-gak jelah..Magik2

Ayam setengah ekor
(potong kecil-kecil)
Goreng garam kunyit..jangan garing sangat.

Bahan Kuah
2 labu bawang besar -sebiji hiris bulat., sebiji tumbuk or blender 
Halia seinchi
Bawang putih 4-5 ulas
Bawang Merah 
Serai 2 batang titik
Cili kisarKayu manis, bunga lawang, pelaga
Asam Keping/Asam Jawa/ Perhan Limau - mana ada jelah
Tomato - belah 4
Sos cili dan sos tomato
tomato puri
susu sejat (jika suka)
Garam
Gula

Cara-cara
Goreng ayam. Ketepikan. Jangan ratah sampai tinggal 2-3 ketul ye.. apa yang nak masak merahnya nanti.eiiii


Untuk Kuah.
Tumis kayu manis bunga lawang pelaga n serai sampai wangi
Kisar bawang,bawang putih halia, cili merah ..then tumis juga sekali sampai wangi
Masukkan cili kisar..Biar garing
Adjust air takut hangus
Masukkan air asam jawa or asam keping
Tomato puri setengah cawan, cili sos dan tomato sos tomato
Adjust kepekatan kuah..Adjust garam n gula
Biar mendidih
Masukkan ayam..hirisan bawang besar n tomato.
SIAPPPPP...sila ...sila..hehe

Untie2 Nak Try Resepi Telur Dadar Sosej???

Hehehe...ni masa KIss teringin nak apply skill memasak.. 
From pecah kan telur sampai dekat pan dia nak try..potong bawak i tak bagi laa... tapi setakat tabur sosej atas her telur dadar tu bagi la..dengan pengawasan tinggi..panas tu.

  Ohhh..apron kiut for kids tu beli kat Daiso.RM5 je..Abiss ati ada apron sendiri.

Mandi pasir jela..dah mandi laut mama tak bagi!!

Ni gambar minggu lepas..
 Lepak 3 hari 2 malam kat Thistle Port Dickson. Best..sebab they had part of the best beach at Port Dickson. Bersih n cantikkk.. Plus hotel nya tak boring banyak aktiviti n games for kids. Both of them had so much fun.. n Fakhry dapat mandi laut kali ni.. Bogel.
Wahhh. Nanti i share... entry lain.. Baiiiii




Wednesday, 16 April 2014

Reading Programme Yang Berbaloi untuk Anak - Between The Lions

Salam semua..

Saje nak share .. Antara rancangan yang sy suka bagi my kids ni tengok.. Selain Barney, Sesame Street etc etc yang dah sedia popular tu.. Actually my favorite's programme ialah BETWEEN THE LIONS. I tak sure pernah tayang tak dekat local tv or Astro ..Yang pasti Hypp TV takde.. Kids channel memang takde..



 I ter tau pasal ni pun last 3 years kot masa browsing around cd aisle kat kedai video. Tergerak hati terus beli and terpikat..masa tu untuk bagi kiss tengok. Its a learning to read programmes .. tapi sangat fun and interesting ada banyak lagu best..bercampur kartun and puppets..kelakar and sometimes ada cerita. And ada banyak characters dalam tu..so tak terhad pada family lions ni.




Sangat-sangat santai.. very approachable  to kids. i pon kekadang ter layan. Program ni banyak dapat awards tau..Emmy; awards..for best kids educational programme. and I must admit.. sedikit sebanyak Kiss cepat pandai membaca english books banyak juga dibantu oleh si "Lions" ni. She watched since she was like 2-3 years old kot. Oh..btw Kiss dah lancar baca english barula diperkenalkan dengan melayu pulak..so jadi senang sangat. Kan malay words lagi senang eja kan..

From Wikipidia - Between the Lions is a PBS Kids puppet television series designed to promote reading. The show is a co-production between WGBH in Boston and Sirius Thinking, Ltd., in New York City, in association with Mississippi Public Broadcasting, in Mississippi. The show has won seven Daytime Emmy awards between 2001 and 2007. The target audience is children 5-8 years old. It has the same puppet style as Sesame Street[2]


Nak tambah.... Pronunciations sangat jelas.. and the way they teach the kids to spell are beyond imaginations. serius kelakar.. tapi tangkap masuk kepala gitu. Kalau vowel "a" tu siap panggil soprano singer lagi just to sing the sound!!



Korang kalau berminat kan boleh cari kat kedai cd.. or maybe download kat torrent... I download aje. Now dah ada dekat 30 episods. dok paksa Fakhry tengok.hehehe.Even target viewers dia lingkungan 5-8 years old. Tapi sekarang kan zaman serba serbi cepat.. Pity you my dear boy.

 Oh dalam Youtube ada juga tu.. Cer try tengok.. i dah download and cucuk je dekat tv ..senang.

ok tu je nak share..tak tau nape local tv didn't buy this programme.

Sunday, 13 April 2014

DEWY EXTRA WHITENING HARGA PROMOSI

Salam....
korang,,, akhirnya atas permintaan ramai..yang berminat nak beli Dewy kan.. Finally i dah ambil stock. macam biasa harga i rendah sikit dari pasaran..
Harga pasaran RM65. But my price RM55 sahaja. Pos Percuma..
Murah kan..kalau guna hati2..boleh sampai sebulan lebih.sungguh ekonomi. Dewy khas untuk penjagaan kulit dari dalam. 

Mostly pengguna..add half sesudu dewy dalam minuman kecantikan korang macam kawaii ke..Satin skinz ke..or Secret Bust Up. Mix together..untuk ekstra cerah and gebu. Of course gebu..sebab dutanya Zila Bakarin. oh my..


Jom jom  study produk ni.. Sebelum consume kenalah amik tau juga ingredients nya. jangan sebab duta gebu terus nak beli...no no... study dulu. i pon buat research dulu sebelum jual. Insya allah.




DEWY EXTRA WHITENING

Kulit cantik bak artis Korea dengan DEWY! Merupakan produk terbaru di pasaran yang membantu mencantikkan dan mencerahkan kulit muka dan badan dalam masa yang singkat tanpa kesan sampingan. Rasa buah yang sangat sedap dan diadun dengan 3 bahan-bahan SUPER PLATINUM iaitu Bunga Sakura, Buah Camu Camu (kandungan Vitamin C tertinggi di dunia 50X lagi tinggi dari buah oren) dan Lilin Lebah (Beeswax).



KELEBIHAN & KHASIAT DEWY EXTRA WHITENING :

 SERBUK VITAMIN DENGAN 50X VITAMIN C SEMULAJADI
 FORMULA PENCERAHAN PANTAS DAN HEBAT!
 BOOSTER untuk Produk kecantikan/Supplement
 Jika nak cepat nampak kesan makan supplement , tambah SERBUK VITAMIN ke dalam supplement anda.
 Mengandungi 50x Vitamin C semulajadi lebih tinggi dari buah oren
 Melindungi kulit dari sinaran UV
 Menghilangkan jerawat
 Mengurangkan minyak dimuka
 Mencerahkan kulit,mencerahkan melanin kulit
 Menyingkirkan toksin dan mencantikkan kulit
 Mengembalikan kelembutan & keanjalan kulit
 Mengurangkan garis-garis halus,meratakan warna kulit
 Mengebukan kulit
 Menyegarkan kulit agar tidak kusam
 Mengurangkan pigmen,mengurangkan parut
 Menlembutkan kulit
 Mengecilkan liang roma agar wajah tampak licin menawan.
 Mencantikkan kulit disekitar mata agar mata nampak lebih bermaya dan tidak lesu serta lebih berseri
 Menguatkan akar rambut (dapat elakkan keguguran rambut yang melampau)
 Menguatkan kuku
 Menguatkan sendi-sendi
 Menyihatkan gusi dan mata


Dewy ni macam booster untuk minuman kecantikan korang lah kiranya..Best kan.

KANDUNGAN SERBUK VITAMIN DEWY EXTRA WHITENING :
1. Bunga Sakura
2. Buah Camu Camu
3. Beeswax (Lilin Lebah)
4. Acerola Cherry
5. Grapeseed Extract
6. Hyaluronic Acid
7. Pearl Powder
8. Hydrolized Collagen
9. L-Glutathione
10. Multiple Stemcell
11. Maquiberry
12. Blueberry
13. Strawberry
14. Cranberry
15. Tomato
16. Kiwi
17. Apple
18. Papaya



CARA PENGAMBILAN DEWY EXTRA WHITENING :
 SETENGAH SUDU KECIL terus dimakan begitu sahaja 1-2x sehari : Rasa manis buah
 Mix bersama minuman berperisa seperti jus buah-buahan
 Mix bersama produk minuman kecantikan / kesihatan


SIAPA YANG SESUAI MENGAMBIL DEWY EXTRA WHITENING??
Wanita dan lelaki berusia 15tahun keatas
Ibu Hamil 5 bulan keatas
Ibu yang sedang berpantang dan menyusu


ok... 

caner nak beli Dewy..
Macam biasa.
Text je ok..sms/whatsApp Fiza 0196428422

Harga RM55 . Pos Percuma.
(sjung Msia)

Harga asal rm65.
Beli 3 botol..rm50 ja sebotol..kot korang nak buat stock kan.

Combo price Secret Skin white Kawaii Collagen + Dewy - RM190
Combo price Satin Skinz + Dewy - RM 188
Combo Price Secret Bust Up + Dewy - RM170 

POS PERCUMA VIA POS LAJU. Berdesup sampaiii.
(sjung Msia)

Jommmmm... sapa nak ekstra-ekstra...angkat tangannnn..text cepatttttt
Fiza 0196428422.





Soalan Lazim

1. 
S : Berapa harga sebotol Dewy?
J : Harga semenanjung RM65 / Harga Sabah dan Sarawak RM70

2. 
S : Berapa lama tahan sebotol?
J : Jika ambil setengah scoop sehari, sebotol tahan hampir sebulan

3. 
S : Bagaimana dengan cara pengambilan?
J : 
⇛ SETENGAH SCOOP terus dimakan begitu sahaja 1-2X sehari 
⇛ Juga boleh dicampurkan bersama minuman berperisa seperti jus buah-buahan
⇛ Juga boleh dicampurkan bersama produk minuman kecantikan / kesihatan


5.
S : Apakah kelebihan DEWY berbanding produk lain dipasaran?
J : DEWY bertindak sebagai booster untuk produk kesihatan dan kecantikan. Kandungan Vitamin C Semulajadi yang tinggi dalam setiap scoop, menawarkan kadar penyerapan yang tinggi dan mengandungi pelbagai bahan berkuatliti tinggi. Anda boleh makan begitu sahaja, atau dicampurkan ke dalam jus atau supplement kecantikan anda yang lain.

KECIL - KECIL CILI PADI

1 scoop Dewy = 50biji Buah Oren

Walaupun botol Dewy kecil,jangan pandang sebelah mata dengan kehebatan kandungan bahan super platinum di dalam Dewy. Mengandungi CONCENTRATED VITAMIN C.

Tidak perlu kandungan yang banyak, yang boleh membebankan badan anda untuk memproses bahan-bahan tersebut.

Kandungan super platinum - Buah Camu Camu

Buah Camu Camu mempunyai kandungan VITAMIN C TERTINGGI DI DUNIA.

Disebabkan kandungannya yang pure dan concentrate,anda tidak perlu kuantiti yang banyak untuk mendapatkan kesan yang hebat

6. 
S : Saranan pengambilan?
J : 
Kulit normal : 1/2 scoop sehari
Kulit berminyak / berjerawat : 1 scoop sehari
Kulit kering / Tumit merekah / Siku kasar : 1-2 scoop sehari
Sakit sendi (Lutut/Sakit belakang) : 1-2 scoop sehari
Jeragat / Dark Circle : 1 scoop sehari
Bibir merekah / Kuku mudah patah : Setengah scoop sehari
Garisan halus : 1/2 - 1 scoop sehari
Rambut gugur : 1/2 - 1 scoop sehari
Nak Cerah / Gebu / Glowing : 1-2 scoop sehari
Nak kulit lembut ,anjal , halus : 1/2 - 1 scoop sehari

7. 
S : Umur yang boleh mula ambil DEWY?
J : 5 tahun keatas
5 tahun -12 tahun : suku scoop sehari
13 keatas boleh mengikut saranan pemgambilan seperti diatas

8. 
S : Siapa yang sesuai ambil DEWY?
J : Lelaki dan wanita
Ibu mengandung 5 bulan keatas
Ibu yang menyusu
Ibu yang sedang berpantang

9. 
S : Bilakah waktu terbaik untuk ambil DEWY?
J : DEWY boleh diambil bila-bila masa. Kami mengesyorkan anda mengambil dalam jumlah yang disarankan samada waktu pagi atau sebelum tidur.

10. 
S : Adakah terdapat supplement tambahan atau ubatan yang tidak boleh diambil bersama DEWY?
J : Anda boleh ambil DEWY bersama supplement atau ubatan lain

11. 
S : Adakah saya akan bertambah berat badan selepas pengambilan DEWY?
J : DEWY tidak menaikkan berat badan

12. 
S : Adakah terdapat sebarang kesan sampingan?
J : Kolagen yang digunakan dalam DEWY sumber dari ikan laut dalam,jika anda mempunyai alahan pada makanan berasakan ikan sila kurangkan pada suku scoop sehari di permulaan pengambilan. 

13. 
S : DEWY ni rasa apa? Okay ke kalau saya terus makan macam tu?
J : Rasa manis buah, sangat sedap di makan terus.

14. 
S : Saya ada ambil produk kecantikan lain,macam mana nak campur skali?
J : Jika produk lain berbentuk serbuk anda hanya perlu campur bersama ,bancuh bersama air, shake dan terus diminum.
Jika produk dlm jenis tablet,anda boleh ambil DEWY kemudian terus ambil produk tersebut.

15. 
S : Saya suka minum coffee, bila ambil DEWY ni kena berhenti ambil COFFEE ke?
J : Tidak perlu,anda boleh minum coffee macam biasa

16. 
S : Bolehkah saya ambil lebih dari jumlah yang disarankan?
J : Kami mencadangkan anda ambil mengikut saranan setiap hari dan bukannya ambil dalam jumlah yang besar sekali gus. Ini kerana pelbagai reaksi dari badan yang akan timbul jika anda ambil lebih dari saranan secara drastik. Mungkin badan menjadi panas,rasa haus yang melampau dan juga tumbuhnya jerawat akibat pemgambilan berlebihan. Jika ingin ambil lebih dari saranan,kami mensyorkan anda naikkan pengambilan secara perlahan-lahan,bukan naikkan secara mendadak. Banyakkan pengambilan air kosong untuk kesan yang lebih efektif.

17. 
S : Ada kelulusan dari KKM dan adakah Dewy Halal?
J : Dikilangkan oleh kilang yang diiktiraf GMP (Good Manufacturing Practice) di Malaysia yang mematuhi piawaian tentang mutu dan kualiti kebersihan. DEWY diyakini halal dari sumber dan bahan yang digunakan. KKM masih dalam proses permohonan untuk pengkelasan produk.



Muahhhsss.









Thursday, 10 April 2014

DISIPLIN MINUM SSW KAWAII COLLAGEN MACAM DR HARLINA

Salam



Korang ..minum kawaii kena disiplin tau. Jangan ngelat-ngelat or ponteng-ponteng. 
Marah ni..ecececeh
Jangan minum hari ni...esok lupa..minggu depan ingat balik..
wahhh..rugi..rugi..rugi pelaburan korang nanti beli supplement ni.

Tengok doktor Halina even bz and on Call still disiplin. 
Daily intake minimum 1-2 sachets sehari.
Depends on your body..kalau nak menghadap hari yang penat boleh makan 2 sekaligus sebab secara tak langsung minum kawaii boleh bagi extra energy.
If badan sakit-sakit,sengal-sengal , masalah jerawat ke.. better ambil 2 sachets sehari dulu pun takpe je.. sampai problem selesai
samaada satu sachet pagi and satu lagi sachet sebelum tidur ye..
Waktu terbaik makan masa perut agak kosong macam lepas bangan tidur or sebelum tidur so kadar serapan kedalam badan jadi tinggi.

Long term intake...antibodi badan pun akan kuat. Sukar dijangkiti selsema etc.
(ni saya dapat dapat vervally from my customer yang COD..dia selalu ada masalah selsema setiap pagi.. now dah tak lagi)
So...
Bukan terhad untuk kecantikan kulit sahaja..!!
Its for the whole body system.
oh yeah..

Banyak juga yang repeat untuk kawan-kawan, adik kakak and emak serta sedara mara..
terima kasih ye 

oh ye..bab COD ..saya COD only di setiawangsa. Bukan tanak pi jauh-jauh..tapi banyak komitmen lain.. Lagipun saya bagi diskaun agak banyak ..so boleh la datang sini amik kan kan.. buat duit extra tu untuk tambang. ekekeke
jangan marah ..
I lap u alll.... MUahssss.

ok..pape
  WhatsApp/sms je saya untuk prompt reply/order
Fiza-0196428422

Price seunit Kawaii till 15/4/2015
RM145
Pos PERCUMA..

Secret Bust Up 
RM120

Majulah kawaii untuk negara..!!

oh.. saya ada satu lagi produk baru untuk kulit. Ni atas permintaan ramai..
ramai tanya ada jual DEWY tak.. ?
Ok..now dah ada..

Entry untuk dewi bagi korang study ..akan up sikit masa lagi..
Dewy supplement khas untuk kulit sahaja..

Sangat Ekonomi sebab harga saya hanya RM55. 
Harga pasaran RM65.
Jimat rm10 tu..!!

pada yang text saya supplement saya semua mahai-mahai..ha  DEWY ni kira affordable la..untuk kesan yang best pada kulit. (wahai adik-adik student ku)

TAPI 

ramai juga amik COMBO Kawaii + Dewy 
untuk kesan ketara pada kulit..
Untuk Ekstra ..Ekstra..Ekstra..Kecerahan..

terpulanglah.

Kawaii tip top untuk kesihatan seluruh and kulit
Dewy hebat untuk pencerahan and gebu kan kulit/as booster 

Cara amik Dewy just setengah sudu campurkan sahaja dalam sebarang minuman buah korang or minuman kecantikan korang..

Dewy ni macam booster pada supplement korang..
sebab satu sudu DEWY bersamaan -kandungan Vitamin C 50 biji buah limau.

Dutanya Zila Bakarin.Pengguna tegar Dewy nih. lalu dilantik jadi duta.





Visit facebook saya untuk maklumat lanjut.. dulu naaa.
ada banyak citer dalam tu..





Tuesday, 8 April 2014

Pillow Talk with her

Salam..

Dah seminggu tak update.. Tapi online business tetap on tau. Order je.. Menyepi tu sebab ke bizian.. n layan order. hehehe 

Nak citer pasal Kiss lah

Her first day to school Year 2014


ok.. now Kiss di school.Tadi masa hantar Teacher dia cakap dia pendiam sangat. Kiss sangat bising dirumah..tapi alahai pendiam di sekolah. Teacher cakap kadang suara pun tak dengar..Caner nak buat tu?? Berkaitan self confidence ke or dia memang pemalu.. yang lain semua ok. hmm kalau kat rumah tak berenti cakap..terjerit2..sampai jiran pun tegur bukan kalau  rumah i bising..tegur kenapa rumah senyap or tak dengar suara Kiss menyanyi n adik dia bertempik or diaorg bergelak ketawa.
Beza betullah..

Tapi memang dia manja sikit kekadang... terlebih mengada pun ada jugalah.
Dah kadang we all pun melayan.. 

ok.. ni something yang i tanak lupa bila tua nanti.. Our conversations..

KIsah 1
One fine day..i borong pillows from AEON sebab ada diskaun 70% katanya.. so semua jadi below rm50. eloklah..bantal rumah semua dah lama. So excited lah kedua-dua kanak-kanak riang malam tu main bantal baru. siap cop pillow masing-masing. Susun tempat tidur bagai.. satu untuk kaki..tangan kanan.tangan kiri.. bla bla.adik pun ikut jela. Then..time to sleep. I tutup lampu. Kiss on her own bed.. Me n adik at my bed.Dalam 3 minit lepas tu in the dark.. i feel somebody's head landing on my other arm..

Me: Kiss..pergila tidur sana. Kan ada bantal baru.sempitla
Kiss: Nak tidur sini dengan mama
Me : Aduii..amik bantal kiss..jangan tidur atas tangan mama. Adik lagi sebelah sini
Pillow baru lembut
Kiss: (while kicking all the new pillows to the floor) Tapi kita rasa tangan mama lagi comfortable... (sondol-sondol)
Me: Arghhhhhh ... (there's  goes my investment on those new pillows)
Both of them macam tu juga.. 

KIsah 2
Air dah start kena catu bulan April ni di kawasan kami..huhu. Payah kan..
So on the first day..Kiss macam agak pelik 
Kiss: Mama..kenapa air takde ?
Me : (totally not in the mood) Air tu merajuk dengan Kiss. Kiss selalu membazir air masa mandi..buang sana sini.. pasang air tak tutup..air dah merajuk dah..tanak datang rumah kita
Kiss: oooo

The next day//2nd day takde air.Pick up her from school.. masuk je kereta..
Kiss : Mama..dekat sekolah pun takde air. Tak betullah mama  kata air merajuk dengan kita.. sebab dekat sekolah pun takde air..
Me : ehehe...errr..ok ok.the whole Kuala Lumpur takde air. Sebab tak hujan dah lama..Air habis
Kiss : Maybe something stuck dekat pili air kita mama.. air tak dapat lalu or  sungai n laut already empty..
Me : yeah .. there's some possibilities
Kiss : what shall we do..mama
Me : emm.. Maybe KIss boleh doa pada Allah..so Kuala Lumpur ada air balik
Kiss Raising up her hands..terus berdoa
Kiss: Ya Allah..biarlah ada air balik di Kuala Lumpur and Kuala Kangsar
Me dah nak ketawa...
Me : Nape kiss doakan Kuala Kangsar sekali
Kiss : Yelah..nanti sian atuk n opah takde air..
Me: ok ok.. 
owh..such an innocent gal.. u make me melt selalu..

Kisah 3
Me tengah pakai masker muka
Kiss: Nape mama pakai tu
Me : So muka mama licin n lembut macam Kiss,sayang
Kiss : Kita tak payah pakai pun..elok je
Me : Sebab tu la.. boleh mama tahu apa rahsia Kiss.Mama pun nak kulit macam Kiss
Kiss : Owh..mama sabun muka 7 kali masa mandi..ok
Me : owh yeke..patutla..mama sabun sekali je
( she never wash her face 7 times..i mandikan dia hari2 kot.syok melayan)
Next few days..sebelum tidur
Me : Kiss, mama sabun 7 kali macam Kiss cakap tapi pipi mama tak macam kiss juga
Kiss: hmmm.. mama dah tua.. takde harapan lagi dah mama.
Me : owh.... 
Terima kasih nak untuk kejujuran itu...huhuhu

I miss u now!! #clingymummy







Monday, 31 March 2014

RESEPI WAFFLE RINGKAS DAN SURAT CINTA MAMA

 
Salam semua...
 
wah..kejap je dah bulan April. tarikh pun macam cantik je ..1/4/14. Adeke sesape kawen arini??
 
okay..ni resepi waffle yang I try dengan Kiss. Surprisingly, even first time buat tapi jadi elok. Nasib baik dapat resepi ok on our first try. kalau tak maybe demotivate.
so, sebelum terlupa jom simpan kat sini.
Zaman ni semua resepi simpan dalam soft copy kan.. I dah malas sgt nak salin menyalin ke buku.
main copy and save je.
tapi macam tak best pulak.. tak boleh nak wariskan buku resepi macam mak-mak dulu.
I always have that special feelings on an old rustic,torn, gravy spilled recipe book.
Nantila...nak salin jugala dalam buku.
Boleh masuk dalam buku wasiat.
ceh... macam hebat sangat masak bunyinya.. nak muntah.
 
Ok ..jom try baca resepi ni.. Ambil dari Allrecipes.com
 
RESEPI WAFFLE RINGKAS
 
2 eggs                                                 
             Directions
  1. Preheat waffle iron. Beat eggs in large bowl with hand beater until fluffy. Beat in flour, milk, vegetable oil, sugar, baking powder, salt and vanilla, just until smooth.
  2. Spray preheated waffle iron with non-stick cooking spray. Pour mix onto hot waffle iron. Cook until golden brown. Serve hot.
 
*** tips yang saya guna.. lepas bancuh biar batter berehat atleast 30mins to 1 hour. so kejadiannya kan lebih gebu dan cantik.
**** 2nd tips from website -"You can keep the batter covered in the fridge for up to a week. Just be sure to whisk well before using again. You may also use whole wheat flour for this recipe."   
*** study your own waffle maker. Mine kena letak nipis sikit baru elok masak n dapat warna brown cantik. kalau tebal..memang masak tapi tak garing. Cepat sangat masa masaknya.
 
tryla..the kids makan dengan Nutella saje. Panas-panas memnglah sedap kan.
 

MY SURAT CINTA
 Kiss sekarang suka sangat bagi surat or little notes. Kadang tulis "I love mama" kadang "tq mama" kadang "I miss u mama"..kadang lukiskan necklace la..cupcakes la..konon macam gifts la.
Dah penuh dah sebekas kotak with all her little notes. Setiap kali bagi..I akan buat gaya surprise and terharu abiss..keh keh..siap hugs and cium2 semua. Nasib tak keluar airmata gembira. Melampau sangatlah tu..agak-agaklahkan.. kehkeh. Tapi jenuh juga kalau sehari 3-4 kali dapat love letters ni..Jenuh nak berlakon.Jenuh nak mengemas colours and papers yang bersepah pun ye juga.
Sabar jela.Tengah musim ni....


cucur bilis hubby

While they had their pancakes..HUbby buat his special cucur bilis.Abaikan rupa huduh tu..sebab sedap ye. Eh..tak bodek lah...  His ultimate recipe ni rasa I dah share.. Cer cari dalam folder resepi magic. memang sedap ..rangup diluar lembut didalam. Bertambah sedap lagi cucur tu having dates with sos cili Lingham kan.. Yumm. Sos Chilli wajib ada dalam pantry kami.
 
ok bai.. Cuti sekolah dah habis.. Kami pergi zoo Negara yang sekangkang kera je dari rumah. huhuhu.Nantila.. kita plan jenjalan. Mana ye tempat best nak pergi..
Cuaca panas kat luar takde mood nak ke laut..
 
Wassalam
 
 
 
 
 
ps-tq tq duhai customers yang dah order Kawaii, Opa Snow, Satin Skinz, and semuala.Yang repeat order untuk diri sendiri, untuk kaum keluarga dan rakan-rakan lagila saya berterimakasih sangat.
Muahhhhsss.
Maaf kalau ada yang terkurang..lambat reply tapi I gerenti reply insya -allah.
I lapppp you all ketat-ketat.
 

Posh Me Up

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...