Wednesday, 30 July 2014

HARGA TERKINI !! sEMUA dISKAUN.

SCROLL BAWAH UNTUK ENTRY TERBARU!!!


Salam...

HARGA TERKINI SEHINGGA 15/7/14

Secret Skin White Kawaii Collagen - RM145
Secret Skin White Kawaii Collagen Tablet -RM98
Secret Bust UP -RM120
Zofea Beauty Secret -RM140 (PERCUMA sebotol PIL BUST UP-60biji)
Satin Skinz PREMIUM -RM145 (new packaging..!!)
Opa SNOW KLASIK-RM40
OPA SNOW KOPI (baru) -RM85
Dewy -RM55
Jamu Seri Pengantin -RM70
EZY SLIM PACKING BARU Free sebotol Opa SNOW -RM100

COMBO DEAL..MORE DISCOUNT COUNTING IN!!

SSWKawaiiC + Secret Bust UP -RM265 (H.Pasaran=RM306)
SSWKawaii + Zofea Beauty Secret =RM290 ( H.Pasaran RM320)
SSwKawaii + Dewy=RM195 =(H.Pasaran RM235)
Secret Bust Up + Dewy =RM170 (H.pasaran RM204)
Satinz Skins + Dewy = RM188 (H.Pasaran RM245)

Nak Beli Borong text je Fiza-0196428422

SEMUA READY STOCK!!
Produk Baru!!

OPA SNOW KOPI

BELI 2 OPA SNOW KOPI DAPAT 2 OPA SNOW KLASIK..
RM160
(TERMASUK POS LAJU SJUNG)
Beli 1 opa snowkopi free 1 opa klasik 
RM90

Opa SNOW Kopi 
Sebotol - RM90 (termasuk pos laju)
Price Clearance Stok Opa Snow Klasik
Sebotol -RM40
3 botol -RM99
5 Botol -RM150


PROMOSI 15 JULY 2014
BUY 2 OPA KOPI FREE 2 OPA KLASIK
1 OPA KOPI -RM90
2 OPA KOPI -RM169
FIZA-0196428422


  Zofea beauty..free gift sebotol bust up tablets

 Okay Produk BARU.. perkenalkan ZOFEA BEAUTY SECRET.
Nanti I cerita detail story.. bleh check my fb untuk details.
Daripada pengasas Kawaii n Secret Bust UP
untuk Skin n Firm breast...
KKM CERTIFIED.


Apa2 text je Fiza - 0196428422
Ada free gifts yang best2 juga..!!
Beli banyak ada juga diskaunnya..yeahhh.
k.baiiii.muahss. n tq.



ps-first time blogging pakai phone.yes..akhirnya. 

Monday, 21 July 2014

Posto..posto!! Ready stock


Salam..
Harini last bank in pukul 4pm tau..sempat pos harini juga..maka sempatla sampai sebelum raya..

Then.. i tetap pos macam biasa just tak dapat la jaminan barang sampai sebelum raya..ala..tapi 30hb july ( raya ke-3) pos laju dah beroperasi macam biasa.. so takde lah delay sangat.

Just adjust address je kat mana kotang boleh receive..ok adik2 manis cantik bergaya.. di hari mulia..tersenyum mesra.ewahh

Ok..tq tq..

Semua ready stock..barang2 kat sebelah ni..or just pi to my latest entry barang terkini..
Update pakai hp ni..payah nk link.

Secret skin white kawaii collagen
Zofea beauty secret
Secret bust up
Satin skinz premium (new packing)
Opa snow kopi
Opa snow klasik
Easy slim (new packing-harga runtuh)
Dewy
Jamu seri pengantin
Wis putih+serum

All ready stock..
Pm.sms.wassap. fiza 0196428422

Ps-huhu..i miss my blog terribly much.byk citer dah berlalu..kena cari masa juga ni..

Tuesday, 15 July 2014

BISKUT RAYA 2014- BISKUT RED VELVET

Salam..

Korang dah start ke buat biskut raya..
Kitaorang dah.. Baru je mula semalam..

Harusla buat biskut yang tengah in trend kan...
Tahun ni Biskut Red Velvet dan Mini Pretzel..
Berjemaah la ai mengikut arus perdana buat biskut yang sama..kiki

Puas google around ..
Macam-macam versi biskut red Velvet ni
Ada yang guna Planta..minyak sapi..cuka..tepung beras..
Being me..kalau boleh malasla nak guna bahan yang just guna sesudu dua dalam satu bancuhan..
Hoih...nanti bila la nak pakai lagi tu..
Lainla..memang jenis rajin ke dapur..kan

I'm glad jumpa resepi ni..
Konfiden nak bagitahu resepi ni menghasilkan biskut yang rangup..sedap n. tak mengecewakan..
Resepi from Sally Baking Addiction.

BISKUT RED VELVET 

Biskut ni jenis Drop cookies tau... Rasa dia lain sikit dari choc chip cookies..

okayy Jom tengok Resepi naaaa (I buat 2 bancuhan..so..semua kali 2)

BISKUT RED VELVET

Ingredients:

  • 1 and 1/2 cups + 1 Tablespoon (198g) all-purpose flour (careful not to overmeasure)
  • 1/4 cup (32g) unsweetened cocoa powder
  • 1 teaspoon baking soda
  • 1/4 teaspoon salt
  • 1/2 cup (115g) unsalted butter, softened to room temperature.- pakai buttercup je
  • 3/4 cup (150g) light brown sugar (or dark brown)
  • 1/4 cup (50g) granulated sugar
  • 1 egg, at room temperature*
  • 1 Tablespoon (15ml) milk - tukar satu sudu cuka masakan-nak bagi macam ked red velvet kan ada rasa masam cuka.. mmg effect.
  • 2 teaspoons vanilla extract
  • 1 Tablespoon red food coloring (liquid or gel)
  • 1 cup (180g) semi-sweet chocolate chips (plus a few extra for after baking)
  • (saya campur butterscotch choc chip cookies..seriously sedap)


Directions:

Toss the flour, cocoa powder, baking soda, and salt together in a large bowl. Set aside.
Using a handheld or stand mixer with a paddle attachment, beat the butter on high speed until creamy, about 1 minute. Scrape down the sides and the bottom of the bowl as needed. Switch the mixer to medium speed and beat in the brown sugar and granulated sugar until combined. Beat in the egg, milk, and vanilla extract, scraping down the sides and bottom of the bowl as needed. Once mixed, add the food coloring and beat until combined. Turn the mixer off and pour the dry ingredients into the wet ingredients. Turn the mixer on low and slowly beat until a very soft dough is formed. Beat in more food coloring if you'd like the dough to be redder. On low speed, beat in the chocolate chips. The dough will be sticky.
Cover the dough tightly with aluminum foil or plastic wrap and chill for at least 1 hour. Chilling is mandatory.(Yup..saya sejukkan dalam peti ais hampir 2 jam.. memang menyebabkan rasa tu blend in..wajib buat)
Preheat oven to 350F degrees. Line two large baking sheets with parchment paper or silicone baking mats. Set aside.
Scoop 1.5 Tablespoons of dough and mold into a ball, as pictured above. Place 9 balls onto each baking sheet. Bake each batch for 10-11 minutes. The cookies may have only spread slightly, that is ok. Simply press down on the warm cookies to slightly flatten and form crinkles. Stick a few chocolate chips into the tops of the warm cookies (as explained in the post) - that's optional and only for looks.i drop b
(ok..i drop pakai sudu je..sebab bancuhan macam lembut je, maybe sebab banyak chips choc dan butterscotch)
Allow the cookies to cool on the cookie sheet for 5 minutes before transferring to a wire rack to cool completely. Store cookies in an airtight container at room temperature for up to 7 days. Cookies may be frozen for up to 2 months. Cookie dough may be frozen up to 2 months - thaw overnight in the refrigerator. Cookie dough balls may be frozen up to 2 months. Bake for 1-2 extra minutes (do not thaw).
*Room temperature egg is preferred. To bring egg to room temperature quickly, simply place in a cup of warm water for 5 minutes. I usually set out my egg when I set out my butter to soften about 1 hour before beginning.


Lepas dah drop... mintak Kiss letak lagi choc chips and butterscotch chips tu atas setiap biskut..
so nampakla bila dah masak..takdela tenggelam kan..

Dah Siap!!!!

Try tau..Sedap ni...

Lagi satu biskut yang dah siap Mini Pretzel..
Senang gilaa..
Nanti i share..okay. Stay Tune..


Nak cari resepi best...klik kat link bawah ni..
my biskut raya 2013..
if i buat tu maksudnya resepinya mudah,,,n tak renyah..bahan mudah dapat tapi Wajib sedap..
hehehe..
Boleh ke gitu..?

BISKUT CORNFLAKES RANGUP MUDAH

M&M COOKIES

CRUNCHY ALMOND CARAMELO

BROWN BUTTER CHOC CHIPS COOKIES

BISKUT TART BLUE BERRY

BISKUT GERMAN

PS- korang order untuk barang barang untuk sidebar sebelah ni  semua Open dan Ready stock tau..
So if berminat pm je Fiza-0196428422
ZCepat place order untuk sempat sampai sebelum raya ..
Semua diskaun!!


Hari ke 18 puasa... dah penat dah ..walau saya tak pernah puasa lebih dari 20minit..alolo





Friday, 11 July 2014

GAZA ...Doa Buatmu.


Terjemahan Qunut Nazilah
"Ya Allah, sesungguhnya kami letakkan Engkau di batang leher musuh-musuh kami, dan kami berlindung denganMU dari kejahatan mereka. Ya Allah, hancur leburkanlah kumpulan-kumpulan mereka! Kacau-bilaukan persatuan mereka! Cerai-beraikan pakatan mereka! Goncangkan pendirian mereka! Hantarkan ke atas mereka anjing-anjing Kamu! Wahai Tuhan Yang Gagah Perkasa, Wahai Tuhan Yang Bersifat Murka, Wahai Tuhan Yang Maha Menyiksa, Ya Allah, Ya Allah, Ya Allah. Wahai Tuhan yang menurunkan Al-Quran, wahai Tuhan yang menggerakkan awanan, wahai Tuhan yang menewaskan bala tentera Ahzab, kalahkanlah mereka, menangkanlah kami ke atas mereka…"
Ya Allah, sesungguhnya kami bermohon pertolonganMU, kami meminta ampun kepadaMU, kami memohon petunjuk dariMU, kami beriman kepadaMU, kami berserah kepadaMU dan kami memujiMU dengan segala kebaikan, kami mensyukuri dan tidak mengkufuriMU. Ya Allah, hentikanlah segala macam kezaliman dan permusuhan, bantulah saudara-saudara seIslam kami di mana sahaja mereka berada. Angkatlah dari mereka kesusahan, bala, peperangan dan permusuhan. Ya Allah, selamatkanlah saudara seIslam kami di Gaza yang dizalimi oleh kekejaman rejim zionis dari segala keburukan dan hindarkanlah mereka segala bala, kerana tiada sesiapa yang dapat menghindarkannya melainkan Engkau, ya Allah. Allahumma Aameen.

...........
Ya, Allah...
Sesungguhnya Engkau lindungilah mereka...
Kuatkanlah mereka
Tempatkanlah  mereka di Syurga Mu
Ya Allah
Berilah Kemenangan kepada Islam
Wahai Yang Maha Keras
Wahai Yang Maha Adil
Wahai Yang Maha Melihat dan Maha Mengetahui
Hapuskanlah  hingga tiada tersisa Israel Laknaktullah.
Amin.


Tuesday, 8 July 2014

Kemurungan dek Brazil 1-7 German

Salam

Baru lepas sahur ni..tengah kenyang..
Sahur masak sardin ala asam pedas.. sedap ye.satu lauk je.

I tengah Happy sangat sbab German menang...
Bukan tau sangat pasal bola pun.. but its a tradition for the hubby to ask me to pick a team.
And selalunya...its always German. Ntah kenapa.. lagi satu team tukar2..ikut mood tahun tu
And Hubby..selalu sokong Peranchis (out) and Brazil..

Tak sia-sia haku pick German..Now dah kalah ni... he's little bit murung now
Tak nak pasang tv...tak nak on Internet or tanak dengar any review..ek eleh/
Masa dah 5-0 dah tak nak tengok lagi..
Emo.... termenung kat sofa... bersedih..
harus i baca review kuat2x
Suka3x/.... inilah masanya!!

Tak boleh blah ada satu comment..this guy from US..he was actually working overtime..
And,finally when he browsed the Net for the game he actually thought his browser had been attacked by some kind of virus..and tried to referesh few times sebab macam tak logic with the score result..lastly baru dia accept memang Brzail dah kalah 6-0

and there's another comment yang kelakar.. he said he was being Neutral for the game..but,he propose this time they really should making some kind of Mercy rule in last few minutes for Brazil to score.. for the sake of Brazillian populations!! haha .. Boleh trauma weh..

Ow..there's another guy comments that he cannot believed this actually is a semi final game because this kind of scores only valid on a Play Station!! bahahaha
Boleyyy imagine tak.. i read all this comments loudly to that poor broken hear-ted guy...
Waa...this is the real satisfaction mann...

Takde kasik chance la... because he will do the same if German defeated!!

To hubby-eventhough the is the most total humiliation at the highest ranking of all for the World Cup host itself to end the battle ...even a nightmare wasn't this bad..
but... di bulan Ramdhan ni kita kenalah banyak-banyak kan bersabar..
Harap lepas ni boleh la bangun qiyam dengan tenang...
okay... bye..

Peminat Brazil ...jangan marah naa... this jokes only valid for my dear hubby. okeh..
u all tak..u all rock!!
Muahhhsss..

Thursday, 3 July 2014

SATIN SKINZ PREMIUM PERFECTION FORMULA PACKING BARU - OFFER PRICE!!

Salam...

SATIN SKINZ PERFECTION FORMULA ...finally are in the house.
Teruja tau.. mana boleh tak. Pada Follower Satin Skinz lepas ni repeat order dapat packing baru dengan formula diperbaharui..Kesan berganda -ganda..
Kalau yang dulu pun dah puas hati sesangat..yang ni..
hmm
Sebab tu la dipanggil "Fenomena Paksa Cantik"

Selling Price -RM145
(termasuk pos laju Sjung Msia)
SS add RM8.
(READY STOCK!!)

pm/wassap/sms-fiza-0196428422




Fenomena Paksa Cantik...


  From the inside...

okayyy sedikit mengenai Satin Skinz.. nak info lebih dan lebih lagi..

Bila beli satu pek Satin Skinz korang akan dapati ada 2 botol didalamya.
Satu botol pink dan satu botol biru.
Setiap botol ada 60 biji.
So digalakkan sehari makan sepasang..
Satu pek Satin Skinz boleh bertahan hingga maksimum 2 bulan.
Berbaloiii sangat..kan?
okay jom baca bawah..

KELUARAN TERBARU YANG TELAH DI FORMULASIKAN OLEH PAKAR FARMASI & TELAH DI PROSES DI KILANG BERTARAF GMP & HALAL

Kenapa perlu memilih SATIN SKINZ?

► Satin Skinz merupakan produk pertama di Malaysia yang mengasingkan bahan-bahan aktif untuk mengekalkan khasiat semulajadi tanpa pertembungan bahan-bahan lain yang mungkin menyebabkan perubahan pada khasiat asal.

► Satin Skinz bukan hanya cantik pada nama, tetapi menjanjikan kesan yang sangat luar biasa.

Satin bermaksud = kulit yang Putih merah jambu, halus, licin, berseri serta bersinar-sinar sehebat satin !

Skinz bermaksud = Formula whitening yang bertepatan dengan semua jenis kulit dan metabolisma KHAS untuk orang asia yang mudah gelap di celah lipatan, kulit terlalu kering dan berminyak

► Satin Skinz di datangkan dalam 2 botol iaitu PURE GLUTATHIONE (botol pink) PURE VITAMIN C ROSEHIP, HYDROLYZED COLLAGEN & PHYTOCELLTEC (botol biru)

► Bahan-Bahan aktif yang terdapat pada botol pink ( 1500mg)
- Grade Reduced Glutathione : Glutamate, Cysteine, & Glycine
- Pure L-Glutathione & Basic Glutathione N-Acetylcysteine (NAC)
- Alpa Lipoic Acid (ALA)

► Bahan-Bahan aktif yang terdapat pada botol biru (1500mg)
- Premium Pure vitamin C dengan EXTRA Rosehip
- Kolagen ikan kod
- Gabungan phyto steamcell (Apple, Tomato, Roselle)
- Astaxanthin
- Super Lemon ( Extra Vitamin C)

► Satin Skinz memfokuskan kesihatan dan kecantikan kulit dari dalaman. Secara tidak langsung semua masalah berkaitan kulit seperti Kulit Kusam dan gelap, Jerawat, Parut, Eczema, Ruam, Resdung, dapat di atasi dengan mudah. Khasiat tambahan lain seperti collagen ikan kod & stemcell bagus untuk minda, tulang, rambut dan memberikan tenaga yang diperlukan oleh individu normal

► Di formulasikan untuk semua peringkat umur termasuk perempuan dan lelaki dengan dos yang di sarankan

► Mendapat sijil HALAL, KKM, FDA dan HACCP. Gunakan tanpa was-was dan yakini SATIN SKINZ !!!


Testimoni bergambar Satin SKINZ

SOALAN :
Bolehkah saya hanya amalkan PURE GLUTATHIONE dari botol PINK sahaja?

JAWAPAN :
Tidak boleh. Satin skinz perlu di ambil serentak..tidak boleh berasingan kerana ahli farmasi telah membuat formulasi yg sangat bertepatan dgn dosage untuk setiap individu. Botol pink berfungsi utk pemutihan kulit.. dan botol biru berfungsi utk sokong bahan-bahan dari botol PINK supaya dapat diserap dan diterima oleh sistem badan secara sempurna..

Peranan Botol biru adalah untuk reverse proses oxidization bagi membolehkan Glutathione tetap berada dlm keadaan ‘Reduced’ yang membolehkan kulit menjadi lebih cerah. *Reduced Glutathione bukan lah bermaksud Glutathione telah dikurangkan, tetapi, Reduced Glutathione merujuk kepada Glutathione yang mempunyai gred yang bagus dan telah dipadatkan. Reduce Glutathione juga dikenali sebagai L-Glutathione.



Satin Skinz 1 box ada dua botol iaitu collagen dan vitamin. Kelebihan Satin Skinz:
-Perubahan tona kulit sehingga 5x lbh putih
- kulit lebih gebu, lembap dan tegang
- Menaikkan rona merah jambu pada wajah
- Wajah lebih segar dan berseri
- Menyekat pembentukan jerawat
- Menghilangkan parut 5x lebih cepat
- Memutihkan kawasan intim dan pelipat
- Meransangkan peningkatan kolagen
- Memperbaiki tekstur kulit tua & mati
- Mengurangkan pigmentasi & garis selulit
- Mengurangkan kedutan halus





► Bahan-Bahan aktif yang terdapat pada botol pink ( 1500mg)
- Grade Reduced Glutathione : Glutamate, Cysteine, & Glycine
- Pure L-Glutathione & Basic Glutathione N-Acetylcysteine (NAC)
- Alpa Lipoic Acid (ALA)

► Bahan-Bahan aktif yang terdapat pada botol biru (1500mg)
- Premium Pure vitamin C dengan EXTRA Rosehip
- Kolagen ikan kod
- Gabungan phyto steamcell (Apple, Tomato, Roselle)
- Astaxanthin
- Super Lemon ( Extra Vitamin C)


Hmm..lelaki pun boleh consume Satin Skinz..jangan ragu-ragu


CARA PENGAMBILAN
► Ambil 1 biji dari botol biru + 1 biji botol pink... Perlu di telan/ di hisap serentak !
► Makan sehari 2 kali iaitu pada waktu pagi (sebelum breakfast) dan sebelum tidur
► Disarankan ambil semsa perut kosong 
► Minum air masak sebanyak 3-5 liters sehari utk kadar serapa yang paling sempurna
lebih juga masa consuma Satin Skinz korang avoid coffee n minuman or makanan yang mengandungi kaffein

Ok...

Bagaimana nak dapatkannya??

PM/sms/wassap -Fiza- 0196428422
(nak pm kat facebook..klik je kat sidebar sebelah ye)

Harga Pasaran RM180

MY PROMOTION PRICE -RM145 sahaja!!
Free pos laju Sjung Malaysia
(SS add RM8)

Cepat-cepat..sempat lagi nak comeyy raya ni..
lagipun harga seanagt berbaloi-baloi kan...
Jommmm..

Jadi anatara orang pertama cuba 
SATINZ SKIN PREMIUM PERFECTION FORMULA ini..

Tq semua...


ps- promosi beli 2 slimming foam Opa Snow Kopi FREE 2 Opa Snow Klasik masih ON tau.
Selain nak cantik n gebu..badan pun nak slim jugakan..

Tuesday, 1 July 2014

Happy 8th Years of You!!





Its been 8years.. 
Its used to be just the 2 of us..
Now...the number multiply to four!

On this date ..8 years ago
we had tie this knot...
There were times the knot became loose..
Somehow...
We managed to strengthen it back
with extra grip and setting up safety protocols to follow with


We learned that Jodoh are chosen from Allah
It is a fate that no man can change
Masya Allah... Allah the Greatest
Him  being a Match Maker no one can compare
How Amazing how HE knew completely who the right man for you
And Everybody in the Whole Wide World..
And I thank Allah... for that.

okay..

Lets do parenting together
Lets decide what to cook for today
Lets take turns to sleep and eat
Lets indulges with the circumstances every time we make a plan
Lets eat kids leftover together..
Lets work together for their future

and
Lets learn from mistakes
Lets look around togather for new Ilmu
For us to be a better person
For kids to have a reliable and deliverable parents.
Amin


So...
HAPPY 8th Years of You.... to me!!
and 
HAPPY 8th Years of Me..... to you!!

Good Luck haaaa....to Us. Cheers...




Posh Me Up

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...