Saturday, 15 November 2014

SENARAI HARGA TERKINI..SEMUA DISKAUN!!

(entry terbaru scroll bawah ye-ok!!)

SALAM..

BAGI KORANG TAK PENING.. haha. LIST HARGA MACAM DIBAWAH
**If nak review produk just klik pada gambar sebelah kanan bar ni..direct ke entry produk. or search je kat popular posts or labels ye..

1. SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN 70 SACHETS (FREE EKSTRA 10 SACHETS) + SSWKC 30 TABLETS + KRIM MALAM ANTI JERAWAT N PENCERAHAN SSWKC+ FREE MASKS =RM145
(SELLING FAST!!)

2. ZOFEA BEAUTY SECRET FREE PIL 60 BIJI = RM135

3. SECRET BUST UP = RM105

4. BABIES BLINK 5 IN 1 = RM70

5. OVISPA - 1KOTAK RM85 FREE 1 SLIM CREAM OPA SNOW KLASIK
                       2 KOTAK - RM150 FREE 2 SLIM CREAM OPA SNOW KLASIK
                       BUY 4 FREE 2 KOTAK OVISPA - RM360

6. OPA SNOW COFFE - RM85 1 BOTOL FREE 1 OPA SNOW KLASIK
     BELI 2 OPA SNOW COFFEE FREE 2 OPA KLASIK - RM150

7. KRIM IBU PUTIH JANNA LAWA - RM70 (35GM)

8. DEWY SKIN WHITENING (VIT C) - RM55 , BELI 2 BOTOL RM100

9. OPA SNOW KLASIK - 1 BOTOL RM40
                                          - 3 BOTOL RM88

10. BVR COLLAGEN - RM60

11. JAMU SERI PENGANTIN - RM65

12. SATIN SKINZ PREMIUM - RM140

13. Tablet SSWKC 60 biji - RM88

14. KRIM IB PUTIH OCEAN SECRET 50GM -RM45

15. LAROME CLEAR SKIN - 1 BOTOL -RM225
                                                   2 BOTOL-RM525

**** SEMUA PRICE INC POS LAJU SEMENANJUNG. BELI BANYAK CAN NEGO PRICE..
JUST WHATSAPP/SMS - FIZA -0196428422 UTK INFO

FOLLOW IG KITA untuk latest info n update !! - @addarwish_supplement

sayang korang.. tq supports!

Wednesday, 15 October 2014

BVR COLLAGEN MURAH, JIMAT DAN BERBALOI! HARGA PROMO FREE MASKS

Assalamualaikum

Banyak permintaan nak BVR Collagen.. Risik punya risik..wah patutlah..
Kecil-kecil cili api ye..i mamang lambat sikit..
selalu kastemr juga yang update..
kenapa harus cuba??
Mana taknya makan hanya hujung sudu sahaja setiap kali..tapi kesan baik..
Price pun berbaloi.. Yang mana tengah On Budget tu.. Boleh TRY. Berbaloi.

Pasaran RM90
MY price - RM60 sahaja (PROMOSI PERIOD JE)
ada free fack masks lagi..
SMS/wassap - fiza-0196428422
email-farizadarwish@gmail.com



JOM STUDY!!

Merupakan campuran pati collagen asli dan bahan-bahan asli yang telah dijamin baik untuk pertumbuhan sel-sel dalam badan dan mencantikkan serta menghaluskan kulit dari luar dan dalam.

Rahsia turun temurun zaman dulu kala yang telah dipermodenkan bagi memudahkan para wanita dan lelaki yang berkerjaya untuk tampil cantik dan menawan dengan cara yang mudah dan berkesan.

Saintifik telah mengkaji bahawasanya lelaki dan wanita yg berusia 25 tahun keatas akan kekurangan collagen dalam badan di samping sel-sel lain juga akan mengendur dan mula lemah. Jadi dengan itu, BVR COLLAGEN (BVRC) membantu anda untuk mengatasi semua masalah tersebut disamping dapat merawat masalah-masalah kulit yang lain.

BVR COLLAGEN (BVRC)  sesuai diamalkan bermula dari umur 13 tahun lagi. Cuba dan rasai kehebatannya. 

APA KANDUNGAN BVR COLLAGEN NI??
Kerana BVR COLLAGEN (BVRC)  di rumus khas dengan campuran 100% bahan-bahan semulajadi seperti :
Pati Collagen Asli
Pati Apple Stem Cell
Pati Strawberry Stem Cell
Pati Bunga Sakura
Gluthathione
Vitamin C & Vitamin E

APA FUNGSI TERBAIK BVR COLLAGEN?
- Mencerahkan dan memutihkan kulit muka dan badan.
- Mencerahkan tempat-tempat yang gelap seperti siku, bawah lengan, belakang leher, celah peha dan lutut.
- Memudarkan dan menghilangkan parut merawat jerawat dari dalam dan mengeringkan jerawat.
- Merawat masalah resdung.
- Menghilangkan jeragat.
- Menaikkan seri wajah secara semulajadi.
- Mengecilkan liang pori.
- Melambatkan penuaan dan kedutan pada kulit.
- Membekalkan vitamin dan nutrisi harian yg lengkap untuk badan.
- Melembabkan kulit yang kering dan menggelupas.
- Mencantikkan dan mencerahkan mata.
- Mengurangkan masalah keguguran rambut.
- Menghasilkan kulit yang kelihatan fresh dan bersih.

MAKLUM BALAS DARI PENGGUNA BVR COLLAGEN (BVRC) :
90% pengguna mendapati bahawa BVR COLLAGEN (BVRC)  dapat memberi kesan yang postive dalam masa 1 mnggu pertama atau 1 bulan pertama penggunaan.

5% lagi pengguna memberi feedback bahawasanya BVR COLLAGEN (BVRC)  memberi kesan pada mereka selepas 1 bulan pertama penggunaan ( 2 bulan / 3 bulan penggunaan) Dan

Lagi 5% tu ada yang cakap tidak nampak kesan, tak bertindak balas la, apabila disoal selidik, berapa lama guna dan berapa botol guna, jawapannya ialah sebotol dan itu pun kadang-kadang ambik kadang-kadang tidak.

CARA PENGAMBILAN BVR COLLAGEN (BVRC) :
CARA 1 : 1 sudu BVR COLLAGEN (BVRC) dan masukkan ke dalam minuman kegemaran, kacau sehingga sebati dan minum.

CARA 2 : 1 sudu BVR COLLAGEN (BVRC)  masukkan kedalam mulut dan kemam.

Amalkan setiap pagi dan malamsebelum makan.

jom CUCI MATA DENGAN TESTIMONI..






KORANG..

NAK PATI IBU PUTIH..
CUMA RM65 UNTUK SETIAP PEMBELIAN BVR COLLAGEN JUGA..
BERBALOI MAKS..
PASARN RM80 TAUUU..
JOM GRAB.



Thursday, 25 September 2014

RESEPI AGLIO OLIO SEDAP ALA KILAFAIRY

AGLIO OLIO ALA KILAFAIRY
 Salam

Dah jumaat cepat kan...
Nak share resepi yang makin selalu dibuat sebab senang n sap2 soi dah siap..
Tak payah defrost apa2..hahaha
Resepi dari retiss tau.. Meletop!!
Ala masa bulan puasa tu..ada tertengok Ketuk-Ketuk Ramadhan tu..
Episod satu..ingat lagi.
Retis Jemputan Kilafiry..dia la masak ni..
Tapi masa tu i tak catit..main ingat2 dan agak2 jela..bantaii
sebab simple
claimed to be her families favourite..
so sebagai peminat tegar resepi simple..harus ku coba...



okay..bahan-bahan yang terlibat adalah....

bawang besar dalam sebiji ke dua biji-diced
2 ulas bawang putih,
cilipadi hiris halus..ikut sukala nak pedas tahap mana..lg pedas lagi umpph
daging salai..smoked beef strip.(boleh dapat kat frozen section)
dry herbs
garam
daun ketumbar  ke parsley ke apa yang ada
minyak zaitun

(bahan tu agak2 la ye..i ingat2 lupa tapi..tp memang itu je

Cara
Tumis dulu bawang besar, bawang putih dan cili padi
then, daging tu.. i dah hiris nipis.
daging tu la yang menyebabkan sedap ye n lain dari yang lain
harum je bau


Bila semua dah tumis tu..masukkan la spaghetti. haritu i guna angel hair.
tak kisah yang mana..
n daun ketumbar n dry herbs..minyak zaitun lebih pun ok..garam secukup rasa

AGLIO OLIO PEDAS TAPI NYAMAN
Dah siap... Bagi anak ta sesuai la sebab pedas..tapi agli olia tak pedas memang tak umpph



Okay..ni daging yang i guna..just hiris halus-halus.Dalam RM7 kot sebungkus
Brand ni ada Halal JAKIM.

okay...pi tray sekuali!!

Byeee!!

Saturday, 20 September 2014

SE- WEEKEND DI ANCASA ROYALE PEKAN PAHANG




Salam...

Okay cerita bulan lepas... sekarang nikan.. time frame update blog adalah cerita dua bulan lepas ialah cerita bulan ini..hahaha
bz weh.. tau nak tidur je kalau ada masa free..sebelum tu, tq ye korang yang shopping online ngan kita,
al-maklumlah..kecil-kecilan..tapi korang support juga kan.
Alhamdulillah
apa-apa yang terkurang tu minta maaf lah ye.. kot lambat reply ke apa.. tapi Insya-allah i mesti reply..just kadang-kadang ada hal ..Order macam biasa.Still ON.

okaylah..jom kita Pekan, Pahang

Kisahnya my adik ipar (adik hubby) baru dapat baby..
So..kebetulan weekend tu agak free..jomlah kita buat rombongan cik kiah ke pahang ye..
Tengok baby baru..


ni lah orangnya...penghuni baru dunia. Jenuh datang dari jauh.. jangankan nak senyum, bangun tidur pun tidak. Eksyen sangat ni..

Tengok baby mula la teringin nak baby..lepas tu bila fikir the aftermath.. ada sikit gentar disitu.
takpelah... jalan dulu.

Dah agak sejam dua catching up..dengan family biras.. haripun dah agak petang.. badan dah melengas..sebab direct dari KL kan.. so mintak diri dulu.

We checked in at Hotel Ancasa Royale Pekan Pahang.
Baca review..hotel ni baru buka last May.. baru lagi.
Canteklah..lets enjoy the new facilities.

Ancasa royale lobby

hmm... i can "goreng" this!!
 Masuk je lobi hotel.. terus nampak set "kugiran" ni..panggil apa eh..aaaa...  kantoii sangat
Very nice..some parts of the instruments are plating with golds
Cuak juga tengok kids ni pegang-pegang.. jatuh ke apa..satu hal pulak nak mengganti.
tapi takkan jatuh kot..sebab berat. made from iron.


Excited sangat ni..

the beds
 Katil ni malam..tolak bagi rapat..jadi king bed. tak rasa sempit langsung tidur..just nice. i really adore the sofa bed ke apa tu..yang kat sebelah..selesa nya.. Baca novel sambil tengok pemandangan Sungai Pahang.. mesti best. But of course lah itu semua tidak berlaku.. Novel pun takde.
Btw..rasa kami ambil blik Junior Executive Suite kot..lebih kurang.tak ingat...

The tv complete with Astro package -standard pilihan hotel channel

mama..jom mandi kolam, NOW!!
 The view from our room.. Yang tu sungai  pahang..
Kiss tak sabar dah nak mandi kolam.. i cakap, kalau nak cepat sangat, mama bawak mandi sungai.
Maybe ada crocodile.. 
terus kecut perut.. Muahahaha..
Panas lagi kot.


Surprising view from inside the wardrobe..hahaha
 Bukan pintu lemari.. noticed pintu dalam boleh sliding.. View bath tub..
okla.. elok je petang tu bebudak mandi i monitor from atas katil je.


In love with the mini ice box.. cute sangat..

view from the other side
 Just what parents need kalau bawa kids pi hotel ialah.. swimming pool and kids play ground. okay petang aktiviti kat bawah ni jelah nampaknya... Very nice..all clean and yang penting Functional!!

Her BFF find their own spot..bedside table.

Murtabak Makasar Pekan

i miss u Sata

Sebelum check in hotel dah tapau siap-siap the famous Murtabak Makasar, Pekan ni.. Besar gila..kenyang gila makan sampai simpan bawak balik KL.. Hubby beli 3 keping kot. Tamak tu..
Sekeping pun mengah kami berdua yang kuat makan ni makan..ini kan tiga,, tapi memang terbaek sangat murtabak ni.. daging seketul-seketul..

Sata ni adik ipar yang tapaukan.. pon terbaek..pon sampai bawak balik kl esoknya sebab tak termakan. Seb baik ada peti ais comel..


Dah kenyang... makan terjun lah mereka ke kolam renang yang best. takde orag pulak tu ..sebab bukan time cuti sekolah. Boring juga..
kalau ramai-ramai meriah sikit..
But if terlampau padat pun spoil juga..eh..buat kolam sendirilah. banyak sangat syaratnya!
ahakss.


Senja view tapi semua tak reti nak keluar kolam lagi..

Lepas tu sambung mandi tub lagi sejam.. dan akibatnya kesejukan melampau

Spaghetti Carbonara -for kids
Dek kerana Murtabak n Sata terlampau banyak lagi.. badan dah penat ..rasa nak rehat je.. we all tak keluar makan malam.untuk kids just order their favourite food, Spaghetti Carbonara. luckily its one of the roomservice menu.. Suap diaorg makn sambil layan Disney channel..

Lepas tu aktiviti zzzz ... tapi lambat tau diaorg tidur..lepas satu-satu cerita nak layan. Almaklumlah..kat rumah tu pakai Hypp TV..so channel cartoons pun lainlah dengan Asto..tu yang sedikit excited disitu.

DAY 2

Free Breakfast!!

Mine!
 Haritu feeling mat salleh...so lets makan roti n croissant okay. Btw..puding roti situ sedap sangat.. tapi sebab kenyang Murtabak semalam tak abis..gila aa Muratabak Makasar ni..too filling.. sepinggan ni pun i tak boleh makan...share2 je ngan hubby. First time no 2nd round for me on the free breakfast..kah kah
Rindunya kat bread pudding itu..balik rumah i pon buat bread pudding tabur almond flakes juga..sedap pulak ada rangu-rangup kat atas puding yang lembut.

Her Breakfast
 Dia pun like her mother la..Feeling mat salleh sangat. Tapi Kiss memang ..tekak dia pagi-pagi memang roti, cereals, pancakes and sewaktu dengannya. Dia tak suka nasi2 di waktu pagi..mee or bihun..or nasi lemak.. senang jaga dia ni.pagi bagi roti jee.. sap sap soi je.

His breakfast
 Papa of course ambil nasi lemak n rendang.. ohh..his steam dumplings tu i kidnap satu.  Tapi dia cakap so-so je.. dah agak dah.. Sebab hotel ni mana boleh masak over pedas ke apa.. semua moderate ..nak cater banyak tekak.. kang extreme sangat..ada guest tak biasa cherry berry..jenuh menjawab..  thats why i malas makan nasi lemak hotel.. gitulah..no kick lah

Dia ni macam biasa...main je..Beriya kami cari tempat yang terlindung dari swim pool ..so takde cubaan terjun kolam masa breakfast..and he can eat with behave n good manners konon.
tapi tak ye... makan ape pun tak..rasa sikit2.. then main!!
Makan memang tersedak je dengan dia ni..
Tapi tu lah yang meriah kan.. so far i tak jemu n never wish dia cepat2 besar lagi.. so i boleh rest ke apa..
Tak pernah puas layan Fakhry nakal..
even setiap kali tinggalkan tempat makan terpaksa tingalkan tips few RM dek betapa terbarainya tempat makan tu.. n lots of muka minta maaf kepada waitresses..
Tak serikkk ok!!



Lepas breakfast tu ..bawa kids main playground.. jalan-jalan sikit ambil gambar tepi sungai then naik atas tukar baju.. swimmimg for last round before checking out...

Muka taknak balik masing-masing
Okay tu je.. Hotel ni memang sangat ok..5 star but if bukan peak time harga amatlah reasoanable sebab Pekan ni tak ramai datang.. so agak lengang hotel ni. Price pun diskaun lah. Staff sangat mesra.. and ada datang ketuk pintu n all tanya if anything they can help..
Just sunyi sikit sebab tak ramai orang masa tu...

Balik tu ..tak masuk highway lagi kids dah tertidur all the way till sampai KL.
Sinngah beli keropok je.. tu pun i yang turun.
Lunch pun kat KL je.. 
Dalam 2 jam je kot driving..

okay till then..

Hopefully..janganlaa bulan depan i up next entry.. really miss the blog
n i ada few cooking projects yang i nak sangat share resepinya.
Wahhh..

okayy baii.


Wednesday, 17 September 2014

PROMOSI TERBARU SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN FREE TABLET KAWAII + KINI 70 sachets per pack!

EXTRA FREE FACE MASKS OR IBU PUTIH (DEPENDS STOK..PM DULU)

Salam...

Korang...and especially to all my beloved customersss...

Sekarang setiap pembelian Kawai collagen korang akan dapat FREE 1 botol tablet mengandung 30 biji tablet kawaii collagen dan juga FREE 1 tub Krim Malam SSWkc

Okay..Tabblet ni fungsi dan Ingredients sama je dengan serbuk..Just serbuk seperti yang sedia maklum adalah produk asal..dan digalakkan sebab serbuk lebih mudah di serap badan sama ada secara kemam or dalam bentuk cairan..(bancuh n minum)

Tablet ni memberikan kesan yang sama dengan serbuk..just tablet ni korang bolehla guna sekiranya nak travel ke apa kan.. Tak payahla nak usung 1 jar gitu... Praktikal tak? Best kan...

Tablet ni dijual sebotol 60 biji RM95...tapi sempena PROMOSI sekarang korang akan dapat Free untuk setiap pembelian Kawaii collagen serbuk.. 30 biji sekaligus..worth RM50..berbaloiiii sangat ni.

Krim Malam pula untuk pencerahan kulit muka dan menghalang dan menyembuh masalah jerawat.  Pakai malam sebelum tidur sahaja.


Setiap pembelian dapat satu.. Kira kalau korang beli 3 jar Kawaii Collagen maka dapat 3 botol tablet (total 90 biji ooo) dan 3 botol Krim tu

and satu lagi korang akan dapat peel off mask formulasi shiseido.
sapu tipis ke muka..bila dah kering peel off pelan-pelan.
makanya all bleck n white heads akan tertarik keluar sekali.
kulit pon licin n bersih.

Dan LAGIIIII...
Pasaran jual RM170 untuk set ini.. Bila dah campur serbuk+tablet penggunaan MAKSIMUM boleh capai 90 hari..Jimat kan.

Harga saya RM145 termasuk Pos LajuSemenanjung ..okay...
Sabah sarawak add RM10 sahaja untuk Pos laju..

Beli lebih..diskaun lebih..

pm/wassap Fiza-0196428422

okay.... Mekaseyyyyyy..

Nak tahu kelebihan Secret skin white kawaii boleh.KLIK SINI YE!! Entry terdahulu

Nak baca TESTIMONI awesome from my own kesayangan customers..
KLIK SINI PULA...

Wassalam

ps- pm dulu...ta

Friday, 29 August 2014

BABIES BLINK 5 IN 1 + KRIM IBU PUTIH JANNA LAWA AMAZING COMBO..AMAZING PRICE !!



Salam..

Korang... nak Skincare tak??

Semenjak lebih setahun jual online ni..ramai juga dok tanya2..
k.fiza tak jual skincare ke?..senang kita amik sekali..
skincare takde ke kak??
mostly dah banyak loyal ksatemer yang repeat order ..so senang nak beli sekali gitu
(sayang uolss) 

Pening juga nak pilih skincare yang nak jual ni..
Saya kalau boleh nak jual produk yang  penuhi kriteria saya macam
kesan memang bagus seperti diuar-uarkan, ada KKM adalah wajib.. produk 100% Bumiputra dan harga berpatutan lah kan. takmo la mahai-mahai .. n tak mudarat

Lama juga survey ni.. and lepas tanya few kawan-kawan..  tengok testimoni pon. WOWW sangat..gugel sana sini..
tanya yang dah pakai..
dan produk ni dah lama juga.. and berkembang maju 
So..lets try..
Haishh...nak jual pun macam khidmat masyarakat juga tau.. pada sayalah.
tak nak lah jual barang tak tentu..asal UNtung..nehi sangat.

So lets study produk ni sama-sama
Sempena First timer jual skincare ni.. bagi harga DISKAUN ye..

Pasaran - RM95 
MY PRICE - RM60 sahaja
(termasuk Pos Laju SJUNG)

Price ni PROMO PENGENALAN!! 

Fiza-0196428422




Set terbaru yg ada penambahan toner dalam satu set !!! kesan pengunaan babies blink mmg seawal 24 jam ia dpt mengecilkan pori2 muka,mencerahkan 17x ganda dari agent pemutih!!!membantutkan naik jerawat,matikan jerawat,menghilangkan jeragat serta melembapkan kulit dan mengimbangkan minyak berlebihan!!!cepat2 kesan seawal 24 jammmm!!

dONT WORRY HANYA ORIGINAL SAHAJA I JUAL..OK!!!



BABIES BLINK 5 in 1 mempunyai 5 item 


-: sabun glutacol soap
-: serum whitening 
-: toner whitening perfect
-: night cream 
-: day cream 

Set 5 in 1 n dah lengkap.. pakai atleast 2x sehari. pagi n malam.
dulu ada jual asing serum.. so set kali ni berbaloi ambil.
Tak payah nak pikir nak add on apa2 lagi.

KELEBIHAN UTAMA SET BABIES BLINK
-mengecilkan pori2 wajah
-mencerahkan 17x ganda dari agent pemutih
-menjadikan kulit cerah + pinkish
-melicinkan kulit secara maximum
-membantutkan kenaikan jerawat baru




-membantutkan pertumbuhan jerawat
-menghilangkan jeragat dalam 5 hari bergantng pada jenis jeragat
-melembapkan kulit seperti chewing gum
-mengimbangkan minyak berlebihan

KELEBIHAN SAMPINGAN PRODUK BABIES BLINK 5 in 1 

**TIADA PENGELUPASAN
**TIADA BAHAN2 TERLARANG!
**PRODUK BUMIPUTRA
**1SET PENGGUNAAN 1 BULAN LEBIH KE 2 BULAN




ADA KESAN SAMPINGAN?
**JAWAPAN TIDAK

BERAPA LAMA KESAN DIPEROLEHI?1HARI 1MINGGU 2 MINGGU?

**KESAN SEAWAL 24JAM SEHINGGA 1BULAN . MAXIMUM RESULT KONSISTEN 3 BULAN PENGGUNAAN. INI BUKAN MAGIC .KESAN AKAN DIPEROLEHI SECARA BERPERINGKAT. UNTUK PENCERAHAN BERGANTUNG PADA TONA KULIT ANDA.






Pasaran - RM95 

MY PRICE - RM70 sahaja
(termasuk Pos Laju SJUNG)

Price ni PROMO PENGENALAN!! 

Fiza-0196428422

Okayy..
Ready stock tau..
Sapa nak dengan price promo ni..
cepat-cepat text ...

ohhh..

Sapa nak COMBO dengan  
KRIM IBU PUTIH JANNA LAWA 
pun boleh,



Belian COMBO BAbies Blink 5 in 1 + Krim Pati IBU JANNA LAWA 
Hanya RM145 sahaja INC POS LAJU SJUNG.

(Promo Price  ..limited time)

PATI IBUPUTIH CANDYLICIOUS SUPPLIMENT
(Suppliment untuk memutih, mencerah, menggebu, menyekatakan tona kulit, menghilangkan jerawat & pigmentasi, memudarkan parut, menegang & menganjalkan kulit, menghilang bintik2 hitam dll)

•10X kesan pemutihan;
•Sesuai untuk lelaki & wanita;
•Hanya masukkan 1 scoop di bawah lidah;
•Untuk kesan maksimum amalkan 1-3 scoop sehari semasa perut kosong;
•Anti kanser;


KRIM IBU PUTIH JANNA LAWA Ni kalau jual SOLO RM70
baNyak tau 35gm
Pakai secolek sahaja.. tahan lama
Ambil secolek hujung jari .. MIX dengan pelembap siang or malam
sapu ke muka..

Alang-alang nak mulakan hidup baru dengan wajah tanpa cela ..
Meh try Krim IBU PUTIH JANNA LAWA.
ok...



Nak beli single-single pun boleh..

okayyyyy...PM Tau.

Terima Kasih banyak!!!!

Sunday, 24 August 2014

Terengganu Kita!!

Salam...

Ni cerita basiiii la juga
Tapi nak juga tempek kat sini...kenangan katakan
Kejadian adalah sebelum puasa kot.
Kisahnya pergi Terengganu... sebab ada wedding dua pupu.. merangkap bawa perents pun ye.
sebulan sebelum wedding my parents dah bagitahu..
IF nak pergi.. mak nak ikut..
biar mak tanggung duit hotel n tambang...alololo..
Jomla... tak payah la bayar mak pak..huuu
Kami pun suka berjalan ni...

Dulu masa Atuk kuat nak driving satu Sjung Msia dia bawa kami adik beradik ronda..
Berjam-jam drive takde masalah..
Now... setakat ke Kuala Lumpur je la melawat cucu..
Tu pun kira okayy sangatla tu. He is 70 this year now

Sapa yang terlebih excited ni..
Tak caya tengokla budak berdua ...memang happy sangat if pi hotel
Tak judge pun hotel camana..di mana..janji Hotel gitu..



Btw.. masa tu cuti sekolah.. Opah confirm tarikh wedding pun 2 minggu sebelum date.
Jenuh lah juga mencarik Hotel semua fully book..Homestay pun
Kalau boleh nak cari homestay je ke apa..
sebab my brother sekeluarga pun join datang juga..
Tapi abisss..
Kira banyak juga la number yang i ctct..
Lastly settle dengan GRAND PUTERI HOTEL..
tu pun nasib baik dapat melalui Asia Room
Yang last..elok i confirm booking...terus SOLD OUT u..


Atas tadi bilik kitaorang..yang single beds ni bilik Atuk n Opah. Kecil je biliknya..tapi just nice.
Dapat pulak connecting room dengan Opah..
So meriah la...
Lagi satu bilik utk cousins KIss kat atas..



Sampai tengahri Jumaat..Just nice sebelum Solat Jumaat..
Masjid pula few metres away from Hotel..sempatla Hubby, my brother n Atuk pi Solat..
Dapat early Check in even check in lama gilaaa... baru kerja ke apa..tak tau. Check out pun lama.
ntah apa ditekan-tekan nya keyboard computer tu tak tau..

Sebab kejar time Solat..so kami direct dari KL lepas Sarapan ke KT.
Sampai Hotel..order Room Service..sebab kids dah lapar..
Tapi kena tunggu abis solat juga baru sampai hidangan..sebab semua Chef adalah Lelaki
So order Fries dulu..Fries boleh hantar cepat..sebab goreng je kot.
Atas tu Nasi goreng Kampung dan Fish & Chips..
Rasa dia...emmmm biasa je..bolehla..

Pastu rehat

Rehat pon tak berapa..bilik dah gegak gempita sebab Kiss n Fakhry reunite with their cousins..


Malam makan dinner kat Pulau Duyong..
Kawan la cakap sedap..tapi kedai yang nak pergi tu tutup pulak.
So settle dengan yang ni
Steamboat


The Next Day 
Adalah hari kenduri..tapi kenduri tengahari ye.. 
so, pagi tu sempatla kami berjemaah ke Pasar Payang
Membeli belah seadanya..hehe
Tu gambar Kiss first time tengok Telur Penyu..
Tak beli..takut nak makan... 

Rembat barang standard...baju kelawar, batik untuk baju krung, kain batik, T-shirt kids..Keropok dan Serunding.. etc etc

Yang bestnya dok Grand Puteri ni..semua walking distance..Ke pasar Payang..McD, KFC, Masjid
n kedai emassss pun banyak...hahahaha


KIss nak soft toy penyu...rugi beli kat sini..bahagian luar pasar payang..
sebab kat dalam separuh harga tau dari harga yang i bayar utk penyu tu..
even Fridge magnet pun beli kat sini almost double the price.
So better beli la kat dalam ye pasar payang yang ancient tu..heeeee


 Blur eh...Ni tunggu atuk baru kuar Fitting Room..beli baju Batik

Lepas tu pi kenduri..Dekat jugalah,,kat Mengabang Telipot
Gambar kenduri tak amik pun..sebabnya ..Ada orang Mengamuk okayyy

Sebab kan si kecik ni amat marah pi kenduri n memekik sepanjang sesi..
Atuk suruh balik dulu..
Muka ai pun dah panas ...segan weh..
Fakhry nangis..sebab tengahari tu time tidur dia..huuu

Sempatla mandi kolam 
Ohh..First time pi hotel kolam mandi asing-asing laki pompuan ye
Ada dinding tinggi tembok pemisah gitu..
Mula mmgla asing mandi..pastu dah lama takde orang jaga..
tengok semua dah termix..yela..mostly semua anak laki pompuan..
terpaksala yamg budak2 pompuan ni ikut ke kolam lelaki,, 
Kolam dalam ye..takde kanak-kanak /wading pool

sebab tu Kiss kena guna pelampung



Petang...ke Pantai Batu Buruk..
Lama tak pergi..dah lain sangat.



Ambil kesempatan..angin kuat gila di perairan Laut China Selatan ni.. So..jom kita main layang-layang
Lets Fly the kite..!

Rupanya..papa masa kecik tak pernah main layang-layang.. That was his first time..haha
Thats explain why most of the pictures dia yang overrrrrr
Tak mampu nak letak sini


The next day..

Nak balik dah... After checkout dalam pukul 10-11 macam tu..otw back we all singgah  Taman Tamadun Islam

Yang ada miniature masjid -masjid yg bersejarah seluruh dunia.tu kan..
Panasla sikit pi tengahari kan.. tapi cepat2 la masuk kat dalam masjid yang ada exhibition room..
bolehla tumpang aircond..keringkan peluh sikittt.

kami naik tram je..sorang RM5..hop on hop off gitu. ada few transport lagi..bicycle la..apela..
ada list price kat gambar bawah2 sikit..



Riding on the tram
Tak perasan tergaris line hitam.. pada muka hubby..masa crop gambar gamaknya..
bantaiii la..buka muka kita...


Nampak ke...??? Harga tiket tak ingat langsung...hahaha
Yang ingat warga emas n kanak-kanak ada diskaun.

Lepas lawatan sambil belajar ni we had lunch inside juga.. 
Sebelah Taman Tamadun Islam tu Masjid Kristal.
And nearby situ juga Muzium Negeri...cantik
Tapi tak sempatlah singgah..sebab nak balik KL dah.
If stay 3 malam sempatla..



They were bestfriends during this trip...
Luqman n Kiss... kecik2 dulu selang 5 minit gaduh..now dah sekepala sikit.
oh..kiss pakai baju tidur kelawar baru beli malam tu..
macam besar sangat tengok dia pakai baju kelawar..
Hubby siap cakap..tak sangka anak dia dah besar..
Tak pernah belikan sebelum ni.

Tengok kiut je both ada penyu.. satu biru satu pink..
malam tu dua-dua tidur peluk penyu asing-masing..Alolo.
Berhimpit both of them tidur bili Atuk n Opah.



okayyyy ...lastly..gambar masa hari kenduri.
Actually masa nak sampai tu dia baru terlelap...
then sampai pulak rumah orang..
baru nak lelap dah terjaga..
Tu yang tunjuk perasaan habis-habisan
Habis segala cara pujuk tak jalan...
Maka balik awal la kami...ehehehe

okayy tu je... serba ringkas ke terengganu ritu..
Byeeeee.

Posh Me Up

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...