Tuesday, 17 September 2013

GOLDEN CRUNCH PIZZA HUT for The Late Lunch

Salam..

Sape dah try Pizza baru tu.. meh i bagi review. hehehe

Ni pon gara-gara Kiss yang nakkkk sangat makan kat sini. Ikut hati nak makan Thai food..goreng-goreng.
sebab dah nearly 4pm.. and we all yang tua ni tak lunch lagiii.
Demi anak.. turutkan juga selera diaorang.. 
sapa-sapa dah ada anak je yang memahami..kannn

Golden Crunch Pan Pizza
Puas hati sangat muka.. 
Kiss kalau suruh posing for camera.. jadi serba tak kena dia senyam. lebih baik candid...hihihi


The said- Golden Crunch Pizza
Tu la the star of the day. Hmm.. Yang crunch tu bahagian kerak. If tengok iklan diaorang macam letak cheese atas tu and let it melting so kerak tu pun crunch.
 Topping sauce adalah..mayonis (erk-i suka tomato lagi macam classic pizza) and topping isi, adalah sosej yang dipotong besar-besar and chicken ham slices. 

So, semua processed food la.. 
sosej dia memang sedap.. but i prefer my pizza topping sesuatu yang natural macam isi ayam ke, udang, or tuna... processed food ni lemau sikitlahhh..

Tapi, overall sedapla..and i suka kerak crunchy macam tu. 

Sungguh pun begitu tetappppp habis. 
Even kena tapau... sikit.
Tak sempat makan. Ada si kecik dah kenyang awal-awal makan mushroom soup kan. 
Dah menggeletek nak jalan-jalan.
Of course the pizza sampai lambat lagi from the soup.


Once the waiter letak je.. tengok tangan sapa yang capai dulu..
nasib jauh.. panas tu..
haiishhh


The star of the day..again

bagi you all terliur sikit. Ke, i yang dah terliur balik ni...? hahahaha
oh, btw sayur dalam tu just diced capsicum, tomatoes and daun ape ntah.. daun bawang kot.

My favorite pizza still Island Supreme and Hawaian Chicken.. sebab i love my pizza with pineapple.
potong muak ok..!



Habis terjatuh and terbalik segala sudu garpu.. sementara suap dia ni. 
bila tegur nangis kuat2x.
and his favourite style sekarang.. baring meniarap tengah2x shopping mall or dimana sahaja.. kat mamak ke.. bila tak ikut kehendak dia...jauh berbeza dengan kakak dia masa kecil.
bengkek je mama ni..


The Golden Crunch Pizza package..
Kitaorang tak amik ni pon sebab ada kupon free. 
Beli any large pizza, entitle free 2 soups of the day, 2 lemonade and garlic bread. 
Save cost.. berbaloi larr 



Dia ni la.. yang terlampau suka kan garlic bread and soup ni. Roti tu abis semua kat dia.
padehal, kadang-kadang i selalu je buat kat rumah. Tak sama la tu.
and another bowl of soup untuk adik dia.


Then, kami kena pau lagi dengan si kecik.
Adeke, meroyan nak basket ball.. sebab dah malu..hubby beli jelah.
Ikut hati i , rela lagi bergaduh ngan dia.. kat rumah tu dah berlambak bola dah.
bertambah lagi benda nak disepahkan..
Lepas tu, nampak kereta ni terus lari masuk naik. Tak nak keluar. dah malu terpaksa la bayar je. 
Adik dah naik..kakak nya pon WAJIB naik juga kan.. 
hmmm....


This was the reason why we had the late lunch. Pagi tu invite kawan breakfast kat rumah.
So masak nasik lemak. Kuih of course tunjuk-tunjuk je.

Nasi Lemak Combo

Lauk telur rebus, ayam masak merah/sambal and Rendang Tok daging. Hebat tak.. ?

Guest janji nak datang pukul 8am.. awal, sebab dia nak fly petang tu..  pukul 6.50 am baru terbangun tido penangan late night movie the night before. 
In one hour i masak semua siap...Super Woman ni..

tapi masak nasi and telur rebus je.. yang ayam merah tu, memang ada masak lebih.. and i frozen kan for lazy day while the Rendang Tok dapat from kenduri. Re-heat sahaja. ekekekeke.

kalau guest lelaki, bujang pulak tu ..no hal, senang je nak please their tummy.. 
kalau ada perempuan or orang tua..payah, sebab fussy sikit.. sebab selera tinggi sikit. ye takk?

okay bye..wassalam


ps- My aurora stok for Colla, Sx and Dara currently out of stock. 
Thanks for the support. Tinggal Aurora slim je lagi.. Tu pon few bottles only.
Once re-stock.. business continue as usual. Sorry sangat...:(






2 comments:

  1. nk tgk aksi terlentang fachry kt shopping mall. ape jd kalau fachry tgh but drama, mama suruh posing tangkap gambar....hehehe

    ReplyDelete

Posh Me Up

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...