Thursday, 6 February 2014


The simplest banana muffin, i like
Salam all,

Just a short entry .. lama tak update blog. 
owh... and its been February already.. time flies.

ok.. pisang memang sentiasa ada kat dapur. sebab ada ramai peminat pisang tegar dalam rumah ni. But sometimes, terbabas juga pisang dah overriped tak termakan-makan.

and, satu lagi sebab kena buat this muffin ialah Kiss dah mula demand nak bawa bekal to her kindy. Peer pressure i guess..sebab her bestie bawak bekal hari2.
Selalu bawak yang instant2 je, macam twiggies, waffle gardenia, pisang, or yang simple-simple lah..
sesekali datang rajin her mum, bolehla bawak muffin.

i amik resepi from
simply because she got nearly 2 thousands good reviews on her recipe
plus .. 
the recipe sounds simple and less risks..ehehe

mashed it manually giving the taste EVEN better - baru tau :)
Banana Muffins (makes 12 muffins)
3 or 4 Large bananas, mashed (the more bananas the moister, so I use 4)
1/2 cup white sugar (original recipe calls for 1 cup, but I don’t like them too sweet)
1 slightly beaten egg
1/3 cup melted margarine or butter
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon salt
1 1/2 cups flour
Mix the mashed banana, sugar, egg and margarine together. Set aside. In a separate bowl, mix together baking soda, baking powder, salt and flour. Mix wet and dry ingredients all together! Pour into greased muffin tins, and bake in 350 degrees F oven for approximately 20 minutes. Enjoy!
*These are much more flavourful the next day, and they freeze very nicely too!
*Also, if you like walnuts, you can throw a handful of those in there as well for some added flavour and texture, or try adding chocolate chips, or better yet, BOTH! Yum :-D

why the water ??/
i pernah terbaca .. from blog mana tak ingat few years back, to keep our muffin moist and soft, masa baking tu, letak sebekas air in the baking tray. It will bring the moisture into yr muffins while its bakes.
i guess..petua ni proven to me..

ok muffin sangat sedap. definitely, i akan buat lagi using the same recipe lain kali.

Sweet paradise for the sweet tooth.
owh,,by the way yang ade frosting adalah untuk Kiss. Its just a cream cheese frosting. Just beat cream cheese dengan icing sugar. I made 3 frosted muffins for her. 2 of them for her bekal.
the rest plain muffins for us the adults yang sememangnya kena kurangkan gula dalam pemakanan.

ps- ade lagi satu resepi muffin yang i suka.. search in my casual bake labels. That one lebih ringan juga mudah je nak buat. this one a little bit rich in texture. Boths are Yummmms.


No comments:

Post a Comment

Posh Me Up

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...